Palauttelua pyöräillen

Palauttelua pyöräillen on ollut itselläni ohjelmassa jo useamman vuoden ajan ultrajuoksujen jälkeen. Tälläkään kertaa en lähtenyt keksimään uusia konsteja palautteluun, vaikkakin tällä kertaa jalat ja kroppa olivat juoksun jälkeen parhaimmassa kunnossa mitä koskaan ultrien jäljiltä.

Mielestäni on tärkeää, että keho saa palautua riittävästi eikä minulla ole kiire kaivaa juoksukenkiä kaapista. Toki muutenkin olen viimeisen reilun vuoden juossut paljon vähemmän mitä ennen. Juoksun rinnalla on kulkenut pyöräily, voimaharjoittelu kahvakuulilla sekä talvella myös hiihto. Jossain vaiheessa mietin miten tämä mahdollisesti vaikuttaa juoksukuntoon, veikkailin ettei paljoa vaikuttaisi ja Nuts Ylläs-Pallas todisti tämän oikeaksi. Tämä on oli helpoin juoksuni koskaan, niin sykkeiden kuin jalkojen voimatasojenkin suhteen.

Kevyttä rullailua ja maisemien ihailua

Pyöräily palautteluna

Elimistömme pyrkii raskaan rasituksen jälkeen korjaamaan elimistön tilanteen ennalleen lepovaiheessa, tämän takia tällä viikolla olenkin tehnyt vain kevyitä pyörälenkkejä vaikka mieli olisi jo tehnyt lähteä pidemmällekin etsimään uusia hiekkateitä. Kun palautusaikaa annetaan elimistölle riittävästi se palautuu samalle tasolle jolla se oli ennen suoritusta, tai jopa korkeammalle. Itse olen siis suosinut aktiivista palautumista koska pienellä teholla tehtävä lihastyö lisää verenkiertoa lihaksistossa ja näin edistää palautumista.

Pyöräillessä kannattaa unohtaa kiire

Pyöräily sopiikin hyvin aktiiviseen palautteluun koska siinä jää juoksusta tuttu iskutus pois sekä pyöräily ei myöskään kuormita yhtä paljon lihaksistoa. Pyöräilyllä kun palauttelee kroppaa taas juoksukuntoon kannattaa muistaa pitää vaihde pienenä ja kadenssi korkeana

Miettimässä minne sitten pyöräilisi
Iloinen pyöräilijä

Share this post: