Orbea MX 30 maastopyörä alkajalle täydellinen

Orbea MX 30 maastopyörä oli se pyörä joka minulle tarttui matkaan Bikeshopista, kun kävimme siellä. Muutamia eri malleja, merkkejä ja vaihtoehtoja tuli pyöriteltyä ennen hankintaa. Lopulta valinta oli kohtalaisen helppo johtuen omasta koostani, sekä saatavilla olevista pyöristä sekä omasta budjetista. Tällä pääsee hyvin alkuun ja varmasti riittää minulle, myös poluilla koska en näe itseäni rymistelemässä mitään hirveitä vauhteja tai hyppimässä isoja droppeja. Joihin tämä pyörä Orbea MX 30 maastopyörä ei niin sovellukaan ja jos taito kasvaa ja nälkä kasvaa syödessä on tämä sen hintaluokan pyörä, että on helppo päivittää uuteen tai jos koen ettei tämä olekaan oma juttuni niin ei tule niin pahasti takkiin.

Orbea MX 30 sopii alkajalle täydellisesti

Orbea MX 30 esittelyssä

Maastopyörä on hyvä valinta, kun haet maasturia metsäpoluille, hiekkatielle tai vaikkapa talviseen työmatka-ajoon. Pyörässäni on 27 tuumaiset kiekot, isommissa malleissa on 29 tuumaiset. Kyllä näillä 27 tuumaisillakin menee hyvin pienempien esteiden ylitse ja ne rullaavat hyvin. Pyörässä Suntourin XCR 100mm lukittava joustokeula sekä kevyt ja laadukas alurunko, Shimanon Deore 2*10 vaihtajat sekä hydrauliset levyjarrut.

Orbea tekniset tiedot

RunkoOrbea MX Alloy only disc
EtuhaarukkaSR Suntour XCM RL-Coil 100mm QR
TakapakkaSun Race 11-42t 10-Speed
PolkimetVP-537 Black
Vaihtajat ja vivutShimano Deore M6000/Shimano Deore M6025 31.8mm
KetjuKMC X10
JarrutShimano MT200 Hydraulic Disc
Ohjainlaakeristo1-1/8″ Semi-Integrated
OhjaustankoAlloy Flat 31.8mm 720mm
OhjainkannatinAlloy 31.8mm interface 7º
SatulaSelle Royal 2058 DRN
IstuinkannatinAlloy 27.2 Offset 0
KiekotOrbea Black Rock 23c Disc
RenkaatKenda K1153 2.35″ 30TPI

Sanoisin, että tämä Orbean MX30 on oiva maastopyörä alkajalle. Tällä pääsee maastopyöräilyyn kiinni sopivalla budjetilla ja jos ei ole tarkoitus mennä kaikkein teknisimpiä ja pahimpia maastoja on tämä pyörä riittävä maastoon ja Garmin Edge 830 pitää huolen etten eksy jos innostun lähtemään kotipolkujen ulkopuolelle. Tämä on kyllä se todennäköisin vaihtoehto, koska aika paljon on jo tullut tutkia maastokarttoja ja muita palveluja joista löytää reittejä. Paljon on nähtävää ja koettavaa siis edessä, niin lähimaastoissa kuin sopivan ajomatkankin päässä.

Share this post: