Mäkijuoksua Vauhtisammakon tyyliin

Eilen oli kuulemma rikottu hellerajoja eri puolilla Suomea ja siltä se tuntuikin, kun pääsi töistä kotiin. Silti ei tullut jäätyä kotiin terassille makaamaan vaan vedettiin lenkkarit jalkaan ja lähdettiin Vauhtisammakon kuntoilijat ja kuntoilijat+ ryhmien tiistaitreeneihin, jotka on niitä viikon rankimpia treenejä.


Anni lähtikin juoksuttamaan meitä Vauhtisammakon tiloista Sirkkalankadulta kohti Turun keskustaa. Ei onneksi ihan keskustaan menty juoksemaan, vaan reitti kääntyikin kohti Vartiovuoren mäkeä. Vuorossa oli parijuoksuna juostava mäkitreeni joka juostiin n 800 metrin pituisissa etapeissa ensin alamäkeen ja sitten takaisin samaa reittiä ylämäkeen.
Lämpöasteita oli treenin alkaessa ainakin iPhonen mukaan +28 ja samaa se autonkin mittari näytti. Juomapullot oli onneksi tarttunut mukaan porukalla. 

Juomapullot rivissä
Ylämäkeen menossa
Pakko sanoa, että treenin alussa kauhistutti, kun Anni sanoi, että juostaan noin 40 minuuttia edestakaisin noita mäkiä aina paria vastaan. 40 minuuttia tässä kuumuudessa mäkitreeniä??? No kyllä vaan! Ei se loppujen lopuksi ollutkaan niin paha kuin miltä se kuvitelmissa vaikutti. Vasta toiseksi viimeisen kierroksen ja viimeisen kierroksen aikana tuntui siltä, että jalat ei välttämättä jaksa enää. Meinasin jopa kompuroida omiin kinttuihini portaissa viimeisessä nousussa.. Onneksi en sentään kompuroinut. Olisi ollut kiva mennä töihin huomenna naama ja polvet ruvella. Eikä edes DBTL ole vielä alkanut 😀

Vauhtisammakon porukassa on tosi kiva juosta ja treenata, koska kaikki tsemppaa toisiaan ja jos joku meinaa väsähtää niin muut kannustaa jatkamaan. Ja muutenkin porukassa on kivempi juosta kuin yksin. Ei tule kovinkaan helposti luovutettua kun muut painaa vielä.

Eikö vaan näytäkin kivalta? 🙂

Syksyn juoksukoulujen ilmoittautumiset on jo käynnistyneet, joten kaikki vaan mukaan asuit sitten Turussa, Tampereella tai Helsingissä!!
Ohjeita ilmoittautumiseen ja muutakin tietoa syksyn juoksukouluista löydät Vauhtisammakon sivuilta täältä.

Sitten niihin positiivisiin juttuihin vielä. Sain siis positiivisuushaasteen Liikuntapäiväkirja-blogin kirjoittajalta Jaanabalta. Nyt on tulossa 4. päivitys ja jäljellä on yksi. Joka päivä 5 päivän ajan pitäisi listata 5 positiivista asiaa ja myös haastaa mukaan joku. Itse olen haastanut tuttuja ja tuntemattomia bloggareita, siis tuntemattomia siten etten ole koskaan tavannut heitä itse, lukenut blogia kylläkin.

1. Kesä ja lämmin keli jatkuu

2. Jaksoin eilen juosta ihan hyvin

3. Sain postia uudelta yhteistyökumppanilta, siitä lisää myöhemmin

4. Vauhtisammakon porukassa on kivaa treenata ja kohta alkaakin uudenlainen treeni taas 😉

5. Meillä on 5. hääpäivä 


Ja tällä kertaa haastan mukaan uuden Vauhtisammakkolaisen Helsingistä, Endorfiinikoukussa-blogin Elinan, jonka blogia olen seurannut jo vuoden ajan.
Käykää muutkin kurkkaamassa, blogissa nyt myös juttua Vauhtisammakosta 🙂


**Kirjoitus yhteistyössä Vauhtisammakon kanssa**
               kuvat Anni/Vauhtisammakko.

Share this post: