Kompressiosta apua palautumiseen

Onko treenivaatteiden oltava tietynlaisia? Tarvitseeko olla tiukat trikoot vai riittääkö verkkarit?
Pitääkö olla kompressiota vai riittääkö normaalit vaatteet?

Mielipideasioita, joista ei voi kiistellä, mutta ajattelin kuitenkin esittää omat ajatukset aiheesta 🙂

Alkuun, kun aloin käymään salilla niin en ajatellut sen enempää, kuin että vaatteiden pitää olla hyvin istuvat eikä ne saa hangata tai olla väärää materiaalia. Salilla ja juostessa tulee auttamatta hiki, jolloin materiaalin tulee olla hengittävä ja mielellään kosteutta iholta poistava.
Juoksuharrastuksen alkuaikoina juoksin marketista muutama vuosi aiemmin ostetuilla tossuilla ja verkkareissa. Jonkin ajan kuluttua oli pakko ostaa uudet tossut, nekin vääränlaiset, kun en tiennyt miten valita oikeat. Verkkarit vaihtui trikoisiin myös jossain vaiheessa, kun verkkarit vaan tuntui niin hankalilta ja painavilta.

Gococo-kompressiosukat

Jossain vaiheessa tuli katseltua myös kompressiotrikoita ja sukkia. Mietin, että miksi niitä tarvitsisi. Onko niistä hyötyä niinkuin luvataan?
Lopulta ostin ekat kompressiosukat ja aloin käyttämään niitä juostessa. Sain huomata, että jalat ei menneet hapoille ihan yhtä nopeasti kuin aiemmin ja penikkakivutkin helpottivat. No ei pelkkien kompressiosukkien osto varmaan siihen ollut pääsyy, vaan myös lihashuollon aloittaminen säännöllisenä.
Siitä lähtien, kun ensimmäiset kompressiosukat ostin, olen käyttänyt sellaisia juoksussa myös kesällä. Juoksuharrastuksen myös toki myös pohkeet on kasvaneet ja olen joutunut luopumaan ensimmäisistä sukista, koska ne on liian tiukat ja pohkeet menee pökkelöksi. Olen testannut monien valmistajien kompressiosukkia ja myös trikoita ja onhan niissä eroja. Se mikä sopii yhdelle ei välttämättä sovi toiselle, mutta kokeilemalla se selviää.

Sain jokin aika sitten yhteistyön kautta itselleni testiin kompressiosukat Tukisukat Shopista. Heiltä löytyy perinteisiä tukisukkia, mutta myös urheiluun tarkoitettuja kompressiosukkia. Nyt olen muutaman kerran saanut testata uusia sukkia salilla ja juoksulenkillä ja ne olivat jalassa myös Pääsiäisen pitkällä polkulenkillä. Ensituntuma on todella mukava. Ei liikaa puristusta, mutta silti tarpeeksi. Materiaali on ihanan pehmeän tuntuinen ja vaikuttaa hyvin hengittävältä.

Omani ovat nämä ihanan pirteän oranssit Gococon kompressiosukat, mutta muitakin värivaihtoehtoja löytyy 🙂 Tuo oranssi sopii hyvin tämän vuoden HCR:n kisapaitaan, joka sekin on oranssi. Ihanan energinen ja pirteä väri mun mielestä.
Tukisukat Shopin sivuilla kompressiosukkia mainostetaan sukkina, jotka edistävät jalkojen verenkiertoa ja nopeuttavat lymfakiertoa urheilusuorituksen aikana ja sen jälkeen.
Heiltä löytyy näiden polvipituisten sukkien lisäksi myös lyhytvartisia sukkia ja kompressiosäärystimiäkin.

Kompressiotuotteiden lisäksi heillä on valikoimissaan paljon muita kiinnostavia tuotteita, kuten muokkaavia alusvaatteita, värikkäitä ja hieman erikoisempiakin tukisukkia, hygienia- ja ihonhoitotuotteita. Käyttehän tutustumassa!

(Yhteistyössä tukisukat-shop)

Share this post:

One Comment
  1. Maija

    Mäkin aloitin salilla käymisen ja jotenkin ajattelin, että ihan sama mitä siellä on päällä, mutta kyllä nyt huomaa, että olisi voinut vähän panostaa. Aika kiva kuulla, että tuollaiset tukisukat estäisivät jalkojen hapoille menemistä, niin pystyisi juoksemaan pidemmälle. Nuohan ovat vielä hauskan näköisetkin, pitääpä lähteä tuonne sivuille tutkailemaan lisää noista sukista.

Comments are closed.