Kesä ja Turku

Tiistaina illalla tuli käytyä lyhyellä juoksulenkillä lähimetsässä sillä aikaa, kun mies oli Vauhtisammakon juoksutreeneissä. Itse en ihan vielä mennyt mukaan, mutta eiköhän sitä kohta jo taas uskalla intervallejakin juosta. Muutaman mäkivedon uskalsin kuitenkin vetää. Kuumahan siinä meinasi tulla. Lämpömittari näytti vielä puoli kahdeksalta illalla +28 astetta varjon puolella. Oli pakko ottaa vähän urheilujuomaakin mukaan. 
Ajattelin, että siellä metsän keskellä olisi ollut vähän viileämpi kuin muualla, mutta se oli kyllä ihan väärä luulo. Eihän edes puut heiluneet ollenkaan.
Välillä oli ihan pakko pysähtyä kuvailemaankin, kun löysin oikein kunnon superfood-apajan. Mustikoita oli vaikka kuinka paljon ja ne oli valmiita! Vähän harmitti kun en saanut noukittua niitä mukaan kotiin. Olisi mustikkapiirakka ollut hyvää kyllä. Ehkä viikonloppuna sitten. 
Mansikoitakin pitäisi käydä ostamassa niin olisi sitten pakastimessa talvella herkkuja. 


Kesä on kyllä kivaa aikaa, kun on lämmintä ja valoisaa ja voi olla ulkona vaikka kuinka myöhään iltaisin. Paitsi sitten, kun hyttyset tulee inisemään korvan juureen. Mulla ei vielä ole kesälomaa, mutta mies on lomalla ja on kuopuksen kanssa touhunnut vaikka mitä. 
Maanantaina kävivät Kuhankuonon retkeilyalueella kiertelemässä. Tuolta Kuhankuonolta löytyy seitsemän kunnan rajapaikka. Sinne asti ulottuu Raisio, Rusko, Aura, Masku, Mynämäki, Nousiainen, Turku ja Pöytyä. Noista tulee kylläkin jo 8, mutta esitteessä se on 7 kunnan rajapyykki silti, niin uskotaan sitten siihen. Rajapyykkin on koko Kurjenrahkan kansallispuiston tunnetuin nähtävyys.
Tuolla alueella on paljon erilaisia merkittyjä kulkureittejä ja Kuhankuonolla kuljetaan osa matkasta pitkospuita pitkin suon yli. Todella mahtavaa ja kaunista luontoa ja käymisen arvoinen paikka! Me ollaan käyty siellä nyt muutaman kerran. Kannattaa ottaa eväät mukaan ja varata aikaa koko päivä. Sieltä löytyy levähdyspaikkoja ja grillipaikkojakin. 

Tiistaina lomalaiset kävi ensin aamupäivällä minigolfia pelaamassa ja sen jälkeen Turussa Luostarinmäen käsityöläismuseolla kiertelemässä ja tutustumassa vanhan ajan meininkiin. Oli jopa 11 vuotiaan mielestä mielenkiintoinen paikka. 
Luostarinmäki on kuin pieni museokaupunginosa keskellä Turkua Vartiovuoren vieressä. Luostarinmäki säästyi jopa kuuluisasta vuoden 1827 Turun palosta.
Tuolle alueelle kun astuu, tuntuu siltä kuin aika pysähtyisi tai oikeastaan menisi taaksepäin pitkän pitkän ajan päähän. 
Museoalueelta löytyy museokauppa josta voi ostaa kaikenlaisia käsityöläistuotteita ja lisäksi siellä on kahvila joka palvelee asiakkaita vuonna 1851 valmistuneessa talossa. 

Museokierroksen jälkeen oli ollut vuorossa lounastauko ja pizzaa jokilaivalla. Turku on ihana kesäkaupunki ja varsinkin tuo jokiranta on kivaa aluetta jossa voi käydä syömässä, terassilla istumassa tai vain hengailemassa. Jokilaivojakin on moneen eri makuun ja eri ruokatarjontaa on melkein laidasta laitaan. Ehkä sitä itsekin ehtii oman loman aikana käydä siellä päin. 
Ja pakko on vielä käydä uudestaan jo aiemmin mainitsemassani Cafe Qwenselissä jossa oli aivan taivaallista maalaissalaattia ja sitruuna-marenkikakkua.

Ja ei kahta päivää ilman kolmatta… Eilen oli vuorossa Zoolandia Liedossa, joka on uusittu sen jälkeen kun itse olen viimeksi siellä käynyt. Eläimiä ei kuulemma hirveän paljon näkynyt, mutta ainakin tuolle heppahullulle tärkein löytyi. 🙂 Eläinten lisäksi siellä on puuhapuisto, jossa oli jos jonkinlaista aktiviteettia tarjolla ja miehen mielestä oli ihan hintansa arvoinen paikka. Vähän meinaa kateus iskeä, kun katsoo kuvia lomalaisten reissuilta, mutta onneksi heillä on ollut ilmat kohdillaan eikä ole tarvinnut sisätiloissa lomaa viettää. Share this post: