Suomen kesä

Kesä on kyllä ihanaa aikaa, varsinkin nyt, kun lämpimät kelit viimeinkin palasivat toukokuun jälkeen. Sunnuntaina tuli lähdettyä Naantaliin rannalle makoilemaan hetkeksi ennen illan juoksulenkkiä Vauhtisammakon porukan kanssa. Itse en kuitenkaan veteen asti mennyt, koska vesi ei todellakaan ole siihen tarpeeksi lämmintä. Siinä vaiheessa kun veden lämpötila alkaa lähennellä +25 astetta voin minäkin uimaan mennä. Tai ehkä jo vähän aiemmin:)
Lämpimällä kelillä pitää muistaa nesteyttää jo hyvissä ajoin ennen juoksulenkkiä tai muuta urheilusuoritusta. Itselläni oli rannalla mukana juomana Gutzyn Sports Drinkiä, johon olen tykästynyt sen raikkaan sitruunaisen maun vuoksi. Ja se on toiminut minulle ja miehelleni todella hyvin lenkeillä. Jopa tuolla Forssan Suvi-illan puolimaratonilla mentiin Gutzyn voimalla.
Pelkkä vesihän ei ole riittävä nesteytykseen, koska kun juo liikaa vettä, se vie suoloja kehosta ja ilman suoloja ei jaksa kovinkaan pitkään.
Lisäksi aurinkoisella kelillä on hyvä muistaa aurinkorasva ja päähine. Itse olen lisännyt aurinkorasvaa erityisen paljon viime päivinä, koska viikko ei saa alkaa hartiat tai yläselkä palaneena. Siitä lisää myöhemmin 😉

Viime viikolla tuli kuntoiltua oikeastaan ihan normaalisti, mitä nyt nuo juoksukoulun intervallit jäi vielä väliin, mutta nyt olisi tarkoitus lähteä taas niihinkin mukaan. Salilla on käyty ihan kuten ennenkin, paitsi että nyt ei olla aamuisin menty vähään aikaan, koska kesällä ei koskaan pääse aikaisin nukkumaan. Varsinkaan jalkapallon mm-kisojen aikaan. Ja nyt mies on lomalla, joten salille ollaan menty iltaisin, kun itse pääsen töistä kotiin.

Perjantaina käytiin iltapäivästä salilla ja sen jälkeen suunnattiin auton nokka kohti Kuhankuonon Savonjärven rantaa. Pakattiin mukaan eväitä ja mato-onget. Siellä on aivan mahtavat ulkoilupuitteet ja niin rauhallista. Kotona oltiin vasta puolen yön aikoihin ja kesti hieman aikaa ennen kuin pääsi nukkumaan. Kuvat kertokoon enemmän.

Lauantaina käytiin aamusta salilla vääntämässä maastavedot ja muutama oheisliike, jonka jälkeen lähdettiin käymään Turun keskustassa Puutorilla, jossa järjestettiin Booktori. Siellä oli myynnissä vaikka minkälaisia vanhoja kirjoja ja muuta vanhaa tavaraa. Kuopus osti itselleen kaksi kirjaa ja kolme lehteä 7 eurolla. Ja ylläri, kaikki oli hevosaiheisia.
Booktorin jälkeen tultiin kotiin syömään ja nukkumaan kevyet päikkärit, jonka jälkeen pakattiin taas eväät, onget, koira ja ipana autoon jo suunnattiin Ruissaloon mato-ongelle. Siinä on toinen Turun suunnalla sijaitseva aivan mahtava luontopaikka. Ja ihan lähellä keskustaa. Ruissalossa pääsee kävelemään tai vaikka pyöräilemään paljon eri reittejä.
Viime viikonlopun Ruisrockin jäljiltä oli vielä jälkiä nähtävissä jonkin verran. Pellot oli tallottuja, hakekasoja siellä täällä, tyhjiä roskiksia, kuormalavoja pinoissa ja rannalla oli vielä osa hiekkaliskosta. Ei sitä koskaan aiemmin ole tullut ajateltua miten kauan tuollaisen festarin jälkisiivoukset kestää. Festareiden jälkien lisäksi bongattiin myös pari ruotsinlaivaa ja joukko kanadanhanhia. 
Mitään kalaa me ei saatu, mutta tuli ainakin istuttua ihan rauhassa ja nautittua ulkoilmasta. Eikä maisemissakaan mitään haukkumista ollut. Olen viime aikoina myös innostunut valokuvaamaan enemmän meidän kameralla. Ennen olen jotenkin luontanut sen hirveän hankalaksi tai vaikeaksi ja luottanut enemmän iPhonella kuvaamiseen. Nyt kuitenkin aloin opettelemaan tällä viikolla ja mieheltä onkin tullut jotain neuvoja. Kamerana on Nikon D3100 ja käytössä pari erilaista putkea. Eihän tuota järkkäriä mikään kovin helppo ole käyttää, mutta eiköhän siinäkin ole sama kuin muussakin, että tekemällä oppii. Eikä sitä mestariksi yhdessä yössä tulla 🙂

Nyt vain odotan omaa lomaa johon on vielä 3 viikkoa aikaa ja toivon samalla, että säät suosivat myös mun lomalla niinkuin on nyt miestä suosinut. Ja ainakin jos ei täällä kotona päin ole hyvät kelit niin toivottavasti ainakin Gdanskissa olisi, johon on tarkoitus suunnata muutamaksi päiväksi. Siitäkin lisää myöhemmin 🙂

Ei muuta kuin nauttikaa kesästä niin kauan kuin sitä riittää. Ja jos liikutte enemmänkin, muistakaa nesteytys 🙂

Share this post:

3 Comments
  1. Tanja

    Kiitos paljon haasteesta, otan sen vastaan mielelläni 🙂

  2. Blogger

    Bluehost is ultimately one of the best website hosting provider for any hosting services you might require.

Comments are closed.