Juoksu || Juoksun aloittaminen

Moni on aloittanut nyt liikkumaan ja juoksemaan, ehkäpä pidemmänkin tauon jälkeen.
Miten sitten juoksuharrastus kannattaisi aloittaa ja miten siinä pääsee alkuun?

Juoksu kannattaa aloittaa rauhallisesti, varsinkaan nyt ei kannata aloittaa liian kovaa ettei kehon vastustuskyky heikkene hetkellisesti.

Alkuun kannattaakin lähteä liikkeelle niin, että juoksee pätkän ja kävelee pätkän. Samoin liian montaa kertaa ei viikkoon kannata mahduttaa vaan lähteä liikkeelle maltillisesti ja muistaa pitää  lepopäiviä harjoitusten välissä.

Kannattaa myös muistaa pitää esimerkiksi joka kolmas viikko kevyempi viikko liikkumisen ja juoksun suhteen. Muutenkin suosittelen että harjoitusmäärän lisäys on enintään kymmenen prosenttia kerrallaan.

Juoksun ja kävelyn yhdistelmää kannattaa myös hiljalleen ja rauhassa lisätä, voit lähteä liikkeelle vaikkapa alkuun reippailla kävelylenkeillä ja hiljalleen lisätä mukaan juoksua kun kävelylenkit sujuvat kevyesti.

Juoksemisen voi aloittaa vaikkapa niin, että hölkkäät ensin noin minuutin ja kävelet neljä minuuttia, tuosta voit sitten hiljalleen lisätä juoksun määrää ja vähentää kävelyä kun kun kehitystä alkaa tapahtumaan.

Riippumatta miltä tasolta lähdet liikkeelle niin muista että harjoittelun tulisi olla hauskaa ja mukavaa, vältä siis liian raskaita ja pitkiä lenkkejä. Aloita siis maltilla ja anna kehon tottua rasitukseen ja hiljalleen.

Youtube- kanavalla muuten nyt kätevä kuuden liikkeen TRX-Treeni

IG
Facebook

Share this post: