Jäisiä lenkkipolkuja, hikisiä saleja ja jotain uutta

Tällä viikolla on nyt sitten päästy aloittamaan juoksukoulun kevätkauden treenit kunnolla ja maanantaina oli jopa kiva juoksukeli. Eilen taas ei ollut paras mahdollinen keli. Maa oli jäinen ja vettä satoi eikä siinä kaikki, tuulikin oli aika pureva. En silti jättänyt juoksutreenejä väliin vaan lähdin noin 40 muun juoksijan kanssa Vauhtisammakon keskiviikkotreeneihin. Ensimmäisen kilometrin jälkeen oli tossut läpimärät ja viima meinasi pureutua luihin ja ytimiin, mutta eihän kunnon juoksutreenissä voi kylmä olla. Eikä ollutkaan. Kyllä se lämpö siitä tuli, kun pinkoi kunnolla.
Nyt, kun olen mieheni kanssa eri juoksuryhmissä, myös treenit ovat eri päivinä ja se tarkoittaa myös sitä, että salitreenitkin hoidetaan eri päivinä viikolla. Miten mä nyt pärjään kun ei ole ketään kuka hengittäisi niskaan ja komentaa? No hyvin mä pärjään 🙂 Olen viimeisen vuoden aikana saanut salitreenien tekniikkaan ja tehoihin parannusta, että komentamista ei enää tarvita. Odotan melkein salille pääsemistä ja siitä on tullut tapa, josta ei niin vain luovutakaan.
Viikonloppuisin saadaan kuitenkin treenata yhdessä ja mies tarkkailee edistystä treenipäiväkirjasta. 

Näissä maisemissa kelpaisi kyllä taas pyöräillä tai lenkkeillä, Rottnest Island, Perth WA Tänään tuli käytyä hierojalla työpäivän päätteeksi ja olihan ne reidet ja pohkeet taas ihan mukavasti jumissa. Lisäksi löydettiin syypää mun vasemman lonkan kipuihin ja outohin oireisiin. Limapussin tulehdus eli trokanterbursiitti.. Se se on, joka on aiheuttanut ne iskias-tyyliset säryt ja vasemman jalan alta pettämiset juoksutreeniä seuraavana päivänä. Nyt sitten vaan kokeillaan Burana-kuurilla saada se aisoihin ja jos ei auta, niin pitää varmaan mennä käymään lääkärissä. Hieroja kylläkin suositteli osteopaatilla käyntiä. Lepokin ilmeisesti olisi suositeltavaa, mutta enhän mä taas halua joutua pakkolepoon, kun treenit on vasta käynnistyneet uudestaan.
Huomenna onkin edessä uusi tuttavuus treenirintamalla, sillä ollaan menossa testaamaan joogaa. En koskaan aiemmin ole testannut joogaa. Pilatesta kylläkin joskus 10 vuotta sitten vähän aikaa omatoimisesti. Mielenkiinnolla odotan tuota joogatuntia ja melkein toivon, että se on niin koukuttavaa kuin olen kuullut. Jooga olisi varmaan hyvä vastapaino juoksulle ja salitreenille. 


Kuva PinterestOnko joku muu kokeillut joogaa ja millaisia tuntemuksia se on herättänyt. Onko olo seesteinen ja rauhaisa? 

Share this post: