Liikuntaa myös lomalla?

Voiko myös lomalla harrastaa liikuntaa samalla tavalla kuin kotona? Miksei?
Me miehen kanssa molemmat harrastetaan ja liikutaan paljon. Molemmat juostaan ja käydään salilla, lisäksi mies on alkanut harrastaa pitkin metsiä pyöräilyä fatbikella. Ja molemmat pyöräillään myös työmatkoja jonkin verran. Välillä liikunnasta on hyvä pitää taukoa tai ainakin hieman kevennellä treenejä.

Juoksua rannalla

Viime kesänä Rodoksella lomaillessa tuli napattua mukaan matkalle myös lenkkarit ja käytiinkin rannalla ja hotellin lähistöllä juoksemassa hieman intervalleja. Uudet maisemat houkuttelevat aina liikkumaan ulkona, mutta omalta osaltani helteessä juoksu on todella raskasta ja tuollakaan en saanut itsestäni irti tehoja kunnolla. Tuli kuitenkin juostua vähän ja sekin on parempi kuin ei ollenkaan.
Ja ollaan me juostu myös Lontoossa siellä lomaillessa 2,5 vuotta sitten. Silloin vielä treenattiin molempien ekaa puolimaratonia varten.

Lenkillä Lontoossa

Nyt meidän liikunta- ja juoksuharrastus tullut siihen pisteeseen, että valitaan lomakohteet sen mukaan missä olisi kiva myös liikkua joko juosten tai pyöräillen. Ensi kesänä ollaan suuntaamassa Ylläkselle NUTS Pallas 2017 tapahtumaan ja mökkiä ollaan sieltä vuokraamassa muutamaksi päiväksi. Aikomuksena on lähteä tunturin juurelle jo muutama päivä ennen juoksua ja tutustua ympäristöön kevyillä lenkeillä. Innolla jo odotan reissua ja uusia maisemia. Ylläkselle matkustaminen Etelä-Suomesta on vielä pieni kysymysmerkki, mennäkö lentäen ja vuokrata auto kentältä vai ottaa oma auto mukaan ja mennä auto-junalla? Koko matkaa ei ole aikomuksena ajaa, sillä mies ajaa muutenkin joka viikko ihan tarpeeksi työnsä puolesta.

Siitä seuraava reissu on näillä näkymin syyskuun alussa Pohjois-Italiaan, kun mies täyttää pyöreitä vuosia.  Siellä on tarkoitus yhdistää penkkiurheilu ja pyöräily, ehkä myös juosta hieman. Tuo matka on vasta suunnitteluasteella ja vinkkejä otetaan mielellään vastaan. Kamera tulee myös kulkemaan kaikilla reissuilla mukana.
Tämän synttärireissun lisäksi tulee mahdollisesti vielä yksi reissu syksylle, nimittäin Berliinin maratonreissu, jos käy tuuri arvonnassa. Sitä mietitään siten tulosten tultua 😀
* Edit, ei onnestanut arvonnassa, eli Berliinin reissu jää väliin ensi vuonna. Ei muuta kuin plan B kehiin 🙂

Ihan selkeästi meillä alkaa matkakohteet valikoitumaan erilaisten liikuntatapahtumien mukaan. Tämä tietää myös reissukustannuksia, mutta onneksi netistä löytyy paljon eri vaihtoehtoja joista valita, kun vaan jaksaa hieman etsiä. Samalle ajankohdalle voi löytyä huomattavia hintaeroja. Lentojen hinnat riippuu aika paljon siitä, milloin varaa lennot, lentojen lähtöajasta ja välilaskujen määrästä.

Majoituksissa on paljon eroa. Kannattaa miettiä tarvitseeko majapaikan ihan kaupungin ytimestä vai onko valmis käyttämään julkisia kulkuvälineitä ja saamaan majoituksen hieman edullisemmin.
Meillä on kokemusta suurten ”verkkokauppojen” kautta ostetuista yöpymisistä, AirBnb:stä ja suoraan hotelleilta varatuista palveluista. Yhden suuren hotelliverkkokaupan kautta toki Visa-kortin tiedot oli kaapattu vuosi sitten ja tämä ketju jäi pois meidän käyttämien palveluntarjoajien joukosta. Onneksi vastaavia löytyy muitakin.
Pääasiassa meidän matkat on tehty omatoimimatkoina, lennot ja hotellit on varattu erikseen ja lentokenttäkuljetukset varattu itse. Helppoa ja yleensä edullisempaa kuin pakettimatkan ostaminen.

Osataan me onneksi lomailla myös ilman liikuntaa. Rodoksen reissulla tuli kyllä enemmän makoiltua rannalla, kuin juostua. Mutta helteessä kävely ympäriinsä kävi melkein urheilusta 😀
Ja välillä otetaan irtiottoja arjesta, ajetaan vaikka Helsinkiin viikonlopuksi, ollaan yö hotellissa, käydään syömässä hyvin ja kierrellään kaupungilla. Ihan mukavaa sekin välillä 🙂

Share this post: