Työmatkapyöräily ja vaatetus

Työmatkapyöräily ja vaatetus on usein pinnalle nouseva kysymys kun kerron kulkevani pitkälti pyörällä kaikki matkani, niin töihin kuin harrastuksiini. Onhan tuo hyvä kysymys varsinkin näin syksyn tullen, aamuisin kun saattaa olla todella kylmä töihin lähtiessä ja takaisin kotiin pyöräillessä voikin olla helle.

Työmatkapyöräily vaatetus

Pyöräilyvaatteiden osalta tärkein ominaisuus itselleni on niiden käytännöllisyys. Joskus harvoin voin pyöräillä lyhyitä matkoja normaalivaatteilla. Nykyään on paljon valinnanvaraa erityisesti työmatkapyöräilyyn suunnitelluista vaatteista. Pyöräilyvaatteet onkin tehty suorituskykyisistä materiaaleista ja ne antavat hyvän suojan säässä kuin säässä.

Koska mennään kohti syksyä ja aamulla luultavammin on aivan eri keli kuin illalla kun töiden ja juoksuohjausten jälkeen pyöräilen töihin on mukanani lähes aina joko pyöräilyyn suunnattu kuoritakki tai vaihtoehtoisesti veden- ja tuulenpitävä liivi. Näiden lisäksi kassista löytyy myös useimmiten irtohihat, näille onkin ollut varsinkin syksyisin ja keväisin käyttöä. Nämä pitävät minut kuivana mutta myös tuovat näkyvyyttä kirkkailla väreillään ja auttavat muita liikkujia näkemään minut.

Pyöräilyhanskoja löytyy myös erin vuodenajoille omansa, näille onkin käyttöä lähes ympäri vuoden sillä vaikka kelisi olisi kuinka lämmin voi kylmä tuuli kuitenkin ottaa käsille aika helpostikin. Tämän lisäksi ajohanskat myös myös vaimentavat tärinää ja suojaavat käsiä jos kaadun.

Työmatkapyöräilyyn housuiksi olen useimmiten laittanut pyöräilyhousut tai pyöräilyshortsit. Itse tykkään pyöräillä näillä ja vaihdan sitten töissä työvaatteet päälle. Isoin syy miksi käytän noita on säännöllinen pyöräily sekä se, että toisinaan työmatkat pdentyvät pienellä lenkillä. Pehmustetut housut tekevät pyöräilystä mukavampaa eivätkä ne aiheuta hiertymiä pidemmilläkään lenkeillä. Samoin noilla vaatteilla ei tarvitse huonommallakaan kelillä välittää liasta ja kurasta joita vaatteisiin voi tulla.

Share this post: