Talvista polkujuoksua

Suomen luonto ja talvi, polkujuoksu ja ulkoilu. Siinä asiat joista saan hyvän fiiliksen ja energiaa.

Lähes parin kuukauden juoksutauon jälkeen on taas osannut arvostaa sitä, kun saa liikkua juosten. Muutamia lenkkejä olen jo ehtinyt käydä juoksemassa ja vauhti on ollut kevyt. Onneksi tuo puoliso lähtee mielellään mukaan, vaikka välillä mennäänkin todella hitaasti. Vaikka ollaan hyvin eritasoisia juoksijoita, voimme juosta yhdessä sekä maantiellä että poluilla. Toiselle lenkki on pk-vauhtia ja toiselle lähempänä vk-vauhtia. Molemmat saavat lenkistä irti jotain ja se mikä toisella jää näillä lenkeillä saamatta voidaan käydä hakemassa omilla lenkeillä.

Olen enemmän kesätyyppiä, mutta tykkään myös talvesta jos on lunta tai kuivaa, kunhan ei joudu tarpomaan märässä loskassa. Toki sekin on joskus aika hauskaa, kun saa mennä pitkin polkuja niin, että kura roiskuu. Ainoa asia josta en talvessa pidä on pimeys. Aamulla töihin lähtiessä on pimeää ja illalla töistä lähtiessä on pimeää. Ainoa valoisan ajan päivästä istuu konttorin neljän seinän sisällä näkemättä valoa. Onneksi kohta jo päivät alkavat pitenemään ja valoa riittää myös vapaa-ajalle.

Pääasiassa meidän lenkit kulkee tällä hetkellä poluilla, mutta myös maantielläkin mennään, jotta jalat eivät unohtaisi täysin maantien iskutusta. Huomasin vain, että pohkeet eivät vielä ole täysin kunnossa ja ne vetivät aivan jumiin maantielenkillä ja siksi päätinkin pysyä poluilla vielä hetken aikaa. Juoksumatto ei vaan ole ollenkaan mun juttu ja välttelen sitä mahdollisimman kauan. Nautin siitä, että saan juosta luonnossa ja raittiissa ilmassa.
Täällä etelässä on tällä hetkellä aika vähän lunta ja paikoin polut ovat neulaspeitteessä ja paikoin jään peittämät. Onneksi voi laittaa jalkaan hyvät nastakengät niin uskaltaa pitää askeleen rentona ja matka taittuu mukavasti. Pitkiä lenkkejä en ole vielä käynyt juoksemassa, mutta pikkuhiljaa voi alkaa pidentämään matkoja.

Salomon Speedspike CS

Kehonhuollon tärkeydestä sain muistutuksen jälleen ja se onkin otettu jokapäiväiseksi osaksi treeniä. Vaikka muutenkin venyttelen aina treenien jälkeen niin silti lihakset tarvitsevat välillä vieläkin paremman ja kokonaisvaltaisemman huollon. Yritän jossain vaiheessa saada tehtyä postauksen omasta venyttelystäni.

Olette muutenkin toivoneet juttuja varusteista, juoksusta, ravinnosta ja muusta. Muut osa-alueet onkin olleet hyvin esillä, mutta ravinnosta en vielä ole saanut tehtyä laajemmin juttua. Tästä on tulossa lähiaikoina jotain.

Tämä vuosi alkaa olemaan nyt paketoituna treenien osalta ainakin minun kohdaltani. Miten teillä, vieläkö on treenejä edessä?

-T-

⇩⇩⇩⇩
IG
Facebook

Share this post: