Suuntana Forssan Suvi-ilta

(Yhteistyössä Forssan Suvi-illan kanssa)

Vaikka mutkia matkassa on ollut ja hampaita kiristelty jalkakipujen takia, niin silti mulla on edelleen alkukesän päämääränä Forssan Suvi-ilta, josta mun puolimaratoniurani alkoi vuosi sitten. Vuosi sitten tähän aikaan olin juuri aloittanut juoksutreenit oikein tosissani ja liittynyt mukaan Vauhtisammakon juoksukouluun. Aiempaa juoksukokemusta kun ei ollut lainkaan, niin tavoitekin oli Suvi-illassa maaliin pääsy ja mielellään ei hirveästi yli kahden ja puolen tunnin, mielellään sen alle.
Treenejä vedettiin välillä melkein itkua vääntäen, kun penikat sattui, alaselkä sattui, iskiashermo kiukutteli ja tekniikka oli jostain syvältä. Mutta kyllä ne treenit kannatti! 


Kuuvuoren portaat tuli tutuiksi viime kesänäkuten myös Liedon linnavuoren maisemat


ja Ruissalon rantapolutForssan Suvi-ilta oli kesäkuun toisena viikonloppuna ja lähdettiin yhdessä miehen kanssa Turusta kohti Forssaa aamulla. Matkalla ilma oli sumuista ja sateista. Forssassa tuuli aika viileästi ja taisi muutama vesipisarakin tulla ennen kisan alkua. Ajattelin ottaa varman päälle, ettei vaan tule kylmä ja puin pitkät juoksutrikoot ja pitkähihaisen juoksupaidan, jonka päälle vedin vielä Suvi-illan tapahtumapaidan. Sehän oli ihan riittävästi, ellei vähän liikaakin, koska juuri ennen lähtöviivalle siirtymistä, katosi pilvet ja aurinko tuli esille. Ei siinä sitten enää ehtinyt vaatteita vaihtaa ja matkaan saikin lähteä palelematta. 
Alkumatkan lähdin aivan liian nopeasti ja penikat meni jumiin heti parin-kolmen kilometrin jälkeen ja sain kävellä vähän matkaa. Onneksi tuo kävely auttoi ja pääsin jatkamaan matkaan juosten. Kolmasosan matkasta pysyin miehen matkassa, mutta sen jälkeen näin hänestä vain hitaasti, mutta varmasti loittonevan selän. Matka taittui silti todella kivasti mahtavassa kelissä ja vielä, kun yleisöä oli pitkin juoksureittiä jaksoi kannustusten vuoksi vielä paremmin. Tuttujakin joukossa näkyi muutamia, onhan mieheni sentään forssalainen. 
Loppumatkasta alkoi voimatkin uupua ja jossain vaiheessa olisi tehnyt mieli luovuttaa, mutta tiesin, etten antaisi itselleni koskaan anteeksi jos jättäisin leikin kesken. Onneksi en jättänyt, koska ylitin maaliviivan ajassa 2:23,15 joka oli parempi kuin mitä olin odottanut. 
Viime vuonna Suvi-illan järjestäjät tekivät musta juttua tapahtumalehteensä, jonka otsikkona oli ”Nollatasolta puolimaratoonariksi”. Se kuulosti jännältä, koska en laskenut itseäni vielä tuossa vaiheessa puolimaratoonariksi, olihan kyseessä mun ihan eka puolikas ja eka juoksuvuosi. 
Ekaksi puolikkaaksi tai kokonaiseksi maratoniksi voin hyvin suositella Suvi-iltaa, koska maastoltaan se on todella hyvä ja fiilis tuolla reitin varrella on mahtava. Yleisö on tuonut mukanaan puutarhakalusteita, osa istuu omissa puutarhoissaan kannustamassa ja on reitin varrella jopa bändejäkin viihdyttämässä.

Tänä vuonna Forssan Suvi-ilta järjestetään 13.6. ja mukana matkoina on 10 km juoksu, puolimaraton ja maraton. Lisäksi Suvi-illassa on pyöräilymatkat 35 km ja 95 km. Jos et osaa päättää haluatko juosta vai pyöräillä, voit valita molemmat ja kisata joko lyhyen combon, jossa on pyöräilyä 35 km ja juoksua 10 km tai pidempänä reittinä 95 km:n pyöräily ja 21 km juoksu. 

Viimeiset venyttelyt ja lämmittelyt ennen starttia


Vuodesta toiseen on mukana Suomen huipputason juoksijoita ja pyöräilijöitä sekä kuntoilijoita tai ekaa kertaa numerolappu rinnassa matkaa taittavia. Joillekin reitin taittaminen on kesän kunnon testaamista, itsensä voittamista tai hauskan pitoa ja mahtavasta tunnelmasta nauttimista. 


Alkumatkasta mentiin vielä samaa tahtia


Jos olet yhtään harkinnut lähteväsi tulevana kesänä testaamaan puolikkaan juoksua, niin älä enää mieti, vaan ota rohkeasti se seuraava askel ja ilmoittaudu! Maaliskuun loppuun saakka voit vielä ilmoittautua edullisemmin, esimerkiksi puolimaratonille hintaan 39€. Tämän jälkeen hinnat nousevat asteittain tuonne 13.6. saakka. Kannattaa siis tehdä päätös nopeasti!

Forssan Suvi-ilta tekee myös yhteistyötä Run for Goodin kanssa ja lahjoittaa jokaisesta osallistujasta 1€ Run for Goodille. 
Run for Good kerää yhteistyössä juoksutapahtumien kanssa varoja vuosittain vaihtuvaan hyväntekeväisyyskohteeseen. Tänä vuonna kohteena on Wau ry, joka edistää lasten ja nuorten terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia liikunnan avulla. 
Lähtemällä mukaan Suvi-iltaan, osallistut siis samalla Run for Goodin tukemiseen.

Ilmoittautua voit täällä.

Ja jos tuo Forssan Suvi-ilta ei sovi kesän suunnitelmiisi, niin mikset lähtisi mukaan Nice Runille? Nice Run on Forssan Salaman järjestämä iloinen liikuntatapahtuma, jonka tuotosta osa menee tapahtumapaikan liikuntajärjestölle. Esimerkiksi itseäni lähimpänä on Naantalin Nice Run, joka tukee Naantalin Vg62:n toimintaa. Olenkin menossa Naantaliin rennolle juoksupyrähdykselle 11.6. Tulkaa ihmeessä muutkin! Matkan voi taittaa kävellen, juosten tai hölkäten, päätä itse.

Naantalin lisäksi Nice Run järjestetään 
Forssassa 1.6.2015
Seinäjoella 2.6.2015
Pietarsaaressa 3.6.2015
Vaasassa 4.6.2015
Hämeenlinnassa 8.6.2015
Lahdessa 9.6.2015
Espoossa 10.6.2015
Kalajoella 22.8.2015

Nice Runiin voi osallistua joko yksin tai 3-6 hengen joukkueena. Hinnoittelu on joukkuekoon mukaan ja portaistettu siten, että 28.3.2015 mennessä ilmoittautuneet pääsevät mukaan edullisimmin. Tapahtumassa on yhteinen alkulämmittely ja maaliintulon jälkeen yhteispiknik nurmella, sekä paljon muuta mukavaa. 
Eikä kannata unohtaa tämän vuoden juontajia. Heiltä voi odottaa matkan varrella vaikka minkälaista yllätystä, sillä tapahtuman tunnelmasta vastaa Duudsonien Jarppi ja HP!

Käy kurkkaamassa lisää Forssan Suvi-illasta täältä ja Nice Runista täällä.

Ei muuta kuin mukaan juoksemaan jokainen! Pidetään kivaa kesän juoksutapahtumissa 🙂

Share this post:

4 Comments
 1. Nimetön

  Kyselen vähän tuosta sun lonkkakivusta, kun itsellä on sattunut "sopivasti" kipeytymään jalka (reisi, lonkankoukistaja, pakara). Kävitkö lääkärissä ollenkaan vai menitkö suoraan Jalkafysio Aboaan? Tarvitsiko sinun käydä missään tutkimuksissa/kuvauksissa?

  Olen käynyt hierojalla pari kertaa mutta kovin hitaasti on tuntunut jalka paranevan levosta huolimatta. Kipua ei tunnu oikeastaan muutoin kuin kyykätessä eli pystyn kävelemään ym. Hieroja epäili jonkinlaista ylirasitusta ja lääkäri- tai fysioterapiakäynti on sitten varmaan seuraava, jos ei jalka levossa parane.

 2. Tanja

  Kävin ensin hierojalla, joka alkoi epäillä limapussin tulehdusta ja lähetti mut lääkäriin. Lääkäri määräsi tulehduskipulääkettä ja lähetti fysioterapiaan tuonne Jalkafysio Aboaan. Aboasta sain treeniohjeita ja vinkkejä. Tänään kävin juoksutreeneissä toisen tauon jälkeen testaamassa jalan kuntoa. Huominen näyttää mikä sen tilanne on.

 3. Nimetön

  Paljon kiitoksia vastauksesta ja toivottavasti jalkasi on pian kunnossa! 🙂 Kävitkö muuten ihan urheilulääkärillä?

 4. Tanja

  En käynyt urheilulääkärillä vaan ihan työterveydessä. Mulla nuo oireet alkoi jo syksyllä ja kipua on ollut pakarassa, reidessä ja tuossa lonkassa. Eilisen juoksun jäljiltä pikkuisen aristaa, muttaa voi olla ihan normaalia rasitustakin, kun oli aika pitkä tauko ja eilen tuli juostua aika rankkoja vetoja. Tsemppiä myös sinulle tuohon paranteluun, toivottavasti syy löytyy.
  Mukavaa kevättä! 🙂

Comments are closed.