Scandinavian Outdoor ja Salomon Haunisten altaalla

Salomon ja Scandinavian Outdoor järjesti sunnuntaina Turussa Haunisten altaalla matalan kynnyksen polkujuoksutapahtuman. Tarkoituksena oli, että kaikenkuntoiset polkujuoksusta kiinnostuneet pääsisivät testaamaan polkujuoksua ja polkujuoksuvarusteita.

Aamulla pystytettiin teltat ja laitettiin kengät järjestykseen hyvissä ajoin ennen tapahtuman alkua ja saatiin samalla nauttia kauniista maisemasta auringonpaisteessa. Säätiedote lupasi hyvää ulkoilukeliä vaikkakin tuuli nousi jossain vaiheessa.

Paikalle saapui reilu 50 testaajaa, jotka ennen lenkkiä saivat jalkaansa sopivan kokoiset Salomonin testikengät sen mukaan minkälaista kenkää haettiin. Mukana Salomonilta oli pari mallia vähemmän vaimennettua kisakenkää, Speed2 ja S-Lab Sense 7SG ja pari mallia enemmän vaimennettua, S-Lab Ultra2 ja Speedcross5. Nämä kaikki soveltuvat hyvin polkujuoksuun.
Jaettiin porukka kahteen ryhmään, Jaakon mukaan lähti kovemmat juoksijat ja minun ja Jarkon mukaan eritasoisia, jopa täysin ensikertalaisia taisi mukana olla muutama.

Lenkin aikana opastettiin hieman polkujuoksutekniikassa, kuten ylämäki- ja alamäkijuoksua. 
Samalla kerrottiin yleisesti polkujuoksusta hieman ja ketä me olemme. Välillä pidettiin vähän leikkimielistä kilpailua ja hauskaa oli!

Monelta kuuli jo lenkin aikana, että taisi polkujuoksukärpänen puraista ja kengät menee varmasti hankintalistalle. Positiivista palautetta tuli myös siitä, että ketään ei jätetty poluille vaan viimeisiäkin odotettiin. Oltiin siis jaettu vastuut siten, että Jarkko vei kärkeä ja minä pidin huolen siitä, että kaikki pysyvät mukana matkassa.

Reilun tunnin pituisen lenkin jälkeen oli vielä yllätysohjelmaa ja saatiin myös retkilounasta, joka oli yllättävän maukasta. Taisi löytyä ensi kesän lomareissua varten eväät!

Tapahtuma oli todella onnistunut ja siitä saadaan kiittää kaikkia osallistujia, te teitte tapahtuman!
Mukana toitte iloista mieltä ja uteliaisuutta polkujuoksua kohtaan. Toivottavasti näemme teitä vielä lähiseudun poluilla!

⇩⇩⇩⇩


IG
Facebook

Share this post: