Ruissalojuoksut 2017

Ruissalojuoksujen 10 kilsan lenkin kävin tänään juoksemassa toista kertaa koskaan. Viime vuonna lähdin matkaan vain viikko ekan täyspitkän maratonini jälkeen ja tavoitteena oli saada ehjä juoksu ja päästä maaliin. Se onnistui ja ihan ok ajassakin.

Melkein maalissa (kuva Mikko Liukka)

Tänään aamulla heräsin ennen asettamaani herätystä ja päätin nousta ylös, kävin nopean suihkun ennen aamupalaa. Aamupala oli vähän tuhdimpi kuin normaalisti, mutta ei liian tuhti. Mies lähti aamupalan jälkeen koiran kanssa aamulenkille ja itse tein reilun puolen tunnin pumppaavat venyttelyt  jalkoihin ja yläkroppaan. Lounas vielä valmiiksi, jotta pääsee heti syömään, kun Ruissalosta kotiudutaan.
Puolen päivän aikaan lähdettiin ajelemaan kohti Ruissaloa, jotta mies olisi siellä ajoissa Vauhtisammakon jänisten kokoontumista varten. Auto jätettiin tuttuun tapaan parkkiin Ruissalon alkupäähän ja hypättiin kisabussin kyytiin, jolla päästiin kisa-alueelle.

Mies lähti kokoontumiseen ja itse jäin katselemaan jos bongaisi jonkun tutun. Harvinaisen vähän niitä tuttuja siellä pyöri, tai sitten en vaan huomannut. Pahoittelut jos en ole moikannut 😀
Pikkuhiljaa valmistauduin omaan juoksuun, söin banaanin ja riisuin ylimääräiset vaatteet pois ja jätin repun varustesäilytykseen. Lähdin hölkkäilemään edestakaisin kisa-alueella ja lämmittelin samalla lihaksia vähän. Vartti ennen starttia siirryin lähtöalueen lähistölle ja törmäsiin muutamaan tuttuun, jotka olivat tulossa jänistelemään. Omaan tavoiteaikaani sopivaa jänistä ei valitettavasti löytynyt. Sen tiesin, että edellä juokseva voisi olla mahdollista saada kiinni tasaisella reitillä, muttei Ruissalossa. Takana juoksevat jänikset taas eivät saisi saavuttaa mua missään vaiheessa. Sanoinkin heille, että jos näkevät mut jossain niin potkivat eteenpäin tai ainakin keräävät mukaansa.

Ennen starttia hymyilytti kovasti

Keli oli juoksuun aivan ideaali. +14 ja pientä tihkusadetta ennen starttia. Kympin kisan aikana ei tainnut kuitenkaan vettä enää sataa ollenkaan. Ilma oli raikas ja sopivan viileä. Vielä en kuitenkaan luopunut hihattomasta topista ja shortseista ja ne olivatkin hyvä valinta kympille siinä säässä.

Tasan kello 14 starttasi kympin juoksijat ja itse asettauduin siten, että näin 50 minuuttia tavoittelevan jäniksen. Hän toki katosi heti alussa näköpiiristä, koska porukkaa oli paljon. Katselin heti alusta kelloa tarkkaan, etten vain lähde liian lujaa, sillä kun porukka ympärillä menee kovempaa ja juoksee ohi, lähtee sitä itse helposti myös kiristämään vauhtia. Tiesin, että ekat 1,5-2 kilsaa on nousua ja en halunnut kuluttaa kaikkea energiaa alun mäkiin, sillä lisää mäkiä oli vielä tulossa.

Onnistuin vauhdin jaossa ihan hyvin ja tullessani matkan puoliväliin löytyi vielä jaloista voimia todella hyvin. Jatkoin samaa vauhtia kuin alussa ja ajattelin, että kiristän vauhtia noin 7 kilsan kohdalla. Onnistuinkin välillä nostamaan vauhtia, mutta vähän 8 kilsan merkin jälkeen alkoi oikeaan kylkeen sattua. Siihen pisteli ja viilteli enkä päässyt kiristämään vauhtia enää. Päätin kuitenkin jatkaa juoksemista niin kauan kuin pystyn.

Kun maaliin oli enää vajaa kilometri matkaa oli kipu tiessään ja uskalsin kiristää vauhtia hieman ja sainkin aikaiseksi ihan mukavan loppukirin.
Maaliin pääsin nettoajassa 52.44, joka on samalla oma ennätykseni ja olin oman sarjani, N40, kuudes. Ei siis ihan huonoin juoksu tänään kuitenkaan.

Koskakohan mä muistan sammuttaa kellon heti maaliviivalla? 😀

Tästä on hyvä jäädä ”kisa”tauolle talveksi ja treenata ensi kesää varten 🙂

Miten muiden juoksut menivät viikonloppuna? Niitä taisi olla aika paljon muitakin kuin tämä Ruissalojuoksut.

Share this post: