Lokakuun treenit – kesäaika jäi taakse

Lokakuun treeneistä ei jäänyt paljonkaan jälkipolville kerrottavaa. Tarkoitus oli puolimaratonin jälkeen levät pari viikkoa ja sen jälkeen lähteä treenaamaan suunnitelmallisesti. Toisin kävi.

Viikko puolimaratonin jälkeen onnistuin jostain saamaan itselleni kunnon syysflunssan, josta kerroinkin aiemmin.

Tervehtymisen jälkeen vedin loppuviikosta ensimmäiset juoksuohjaukset, mutta nekin oli kevyet ja lisäksi kevyen polkujuoksuohjauksen viikonloppuna. Olo alkoi jo olla parempi ja pääsin tekemään ekan kevyen salitreenin seuraavalla viikolla. Torstaina olo alkoi kuitenkin uudestaan olemaan nuutunut ja jouduin pyytämään tuuraajaa juoksuohjauksiin. Perjantaina kävin lääkärissä ja niin kuin olin jo enteillytkin, poskiontelotulehdus oli tullut flunssan jälkitautina. Onneksi sain siihen nopeasti antibioottikuurin ja nyt voin sanoa, että alan olemaan terveen kirjoissa täysin.

Omia treenejä en vielä ole aloittanut, mutta ohjaukset onnistuvat hyvin. Vielä viikon jos malttaisi ottaa kevyesti ja sen jälkeen lähtee hiljalleen tekemään myös omaa treeniä.

Kaikenkaikkiaan lokakuussa tuli juoksua 50,6km, josta yksi juoksu on siis tuo HCRD puolimaratoni, polkujuoksua tuli 22,5km ja salitreeniä yksi kunnon treenikerta. Mutta tämän jälkeen voi sanoa, että on ainakin antanut kehon levätä.

-T-

Lokakuu takana ja aika kääntää taas hiljalleen katseet kohti tavoitteellista juoksutreeniä. Lokakuu meni siis enempi ja vähempi lepäilyn merkeissä ja jäätelöä syödessä. Alku kuusta tuli toki käytyä juoksemassa HCRD puolimara ja sen jälkeen oli aika lepäilyn,

Lepäilystä huolimatta lokakuulle kertyi liikkumista noin 50 tuntia. Tästä juoksuun meni 20 tuntia ja 120km. Voimatreeniä tuli tässä kuussa kasaan noin 13 tuntia, tuosta valtaosa kahvakuulalla. Kahvakuulailu oli muutenkin isossa osassa lokakuussa, koska kävin ottamassa hieman lisää oppia Spartanin kahvakuulakurssilla. Pyörän päällä meni noin 250 kilometriä ja kehonhuoltoa noin kuutisen tuntia. Siinä se lokakuu sitten onkin paketissa, tuollainen harkittu ohi kuukausi treeneistä. Nyt kun on akkuja ladattu niin on aika taas alkaa treenaamaan järkevästi ja nostamaan varsinkin juoksumääriä.

Näitä tällaisia fiiliksellä vedettyjä kuukausia ainakin itse tarvitsen aina silloin tällöin, niin kropan kuin mielenkin kannalta. Oletko sinä uskaltanut pitää treenivapaita kuukausia?

-J-

Share this post: