Kohti Kolia ja Vaarojen Maratonia

Aamulla kello herätti ihan normaaliin aikaan, vaikka tänään ei ihan normaali työpäivä olekaan. Aamupalan jälkeen pakattiin kamat autoon ja lähdettiin ajelemaan kohti Itä-Suomea ja Kolia. Ajomatkaa tulee 6-7 tuntia pysähdyksineen ja juuri äsken oli jo ekan stopin aika. Tuttuun tapaan käytiin kahvilla Turku-Helsinki moottoritien varrella Ykköspesällä ja kahvin kaveriksi tuore munkki. Kyllä oli hyvää 🙂

Vielä on autossa hiljaista, kuopus takapenkillä musiikkia kuunnellen ja mies kuskina. Kuskin vaihto jossain puolivälissä matkaa, että saan itsekin ajaa vähän.
Kolille pitää ehtiä klo 17 mennessä, sillä silloin pitää vuokramökin avaimet noutaa viimeistään, jonka jälkeen käydään vielä Ukko-Kolilla hakemassa miehelle huomista juoksua varten juoksunumero.

Syy Kolin reissulle on siis Vaarojen Maraton ja mies starttaa huomenna aamulla vähän klo 9 jälkeen polkumaratonille. Itse olen ilmoittautunut talkoolaiseksi ja tulen huomisen päivän kuluttamaan yhdessä kuopuksen kanssa kisakeskuksella erinäisissä tehtävissä.
Sain pari päivää sitten viestiä, että aamulla istun kahdeksasta lähtien parin tunnin ajan ilmoittautumispisteellä, sen jälkeen valvon kisailijoiden varusteita säilytyksessä ja iltapäivästä pääsen maalialueelle vastaanottamaan juoksijoita.
Talkoolaiseksi lupauduin siksi aikaa, kun mies on juoksemassa. Pidemmänkin aikaa olisin muuten voinut olla, mutta kun samalla autolla ollaan liikkeellä, pitää myös kulkea samoja aikoja. Näillä näkymin olen paikalla 8-16 eli lähes täyden työpäivän ajan. Työpäiväksi en kuitenkaan tuota laske, sillä olen siellä vapaaehtoisesti ja koska haluan olla avuksi sekä nähdä toisen puolen näistä juoksutapahtumista, joihin itsekin usein osallistun juoksijana.
Polkujuoksutapahtumat joihin olen itse osallistunut aiemmin, huokuvat yhteishenkeä ja fiilis on yleensä mahtava. Kaikki tsemppaavat toisiaan ja talkoolaiset osaavat hoitaa hommansa niin, että kaikki sujuu mutkattomasti.

Innolla odotan huomista päivää ja sitä kaikkea mitä se tuo tullessaan. Päivään olen varautunut lämpimillä vaatteilla, myös sadevaatteilla, ja positiivisella ja energisellä mielellä.

Tsemppiä kaikille juoksijoille, joista ensimmäiset starttaavat jo tänään illalla 130 km matkalle!

Share this post: