Mitenkäs se uinti sujuu?

Vapaauintitekniikka. Se on se, joka mulle aiheuttaa päänvaivaa ja hampaiden kiristystä. Eli otsikon kysymykseen vastaus on, että ei sitten mitenkään.

Osa varmaan muistaakin, että loppukesästä kävin vapaauinnin tekniikkakurssilla ja kerroinkin siitä myös täällä. Omasta mielestäni pääsin kiinni tekniikkaan ihan ok tuolla kurssilla. Sen jälkeen olen käynyt uimassa tasan kolme kertaa ja kaikki kerrat uimahallissa. En siis heittänyt talviturkkia tänä vuonna lainkaan… Ehkä pitäisi vielä?
Kaikilla uintikerroilla olen alkuun uinut rintauintia rauhalliseen tahtiin ja sen jälkeen harjoitellut vapaauintia. Kuitenkin musta vaan tuntuu etten pysy pinnalla tai saa hengitettyä kunnolla vapaauinnissa. Hengästyn ja väsähdän todella nopeasti, kun vaihdan rintauinnista vapariin. Muiden silmissä se varmaan näyttää ihan täydeltä räpiköinniltä. Uppotukkifiilis..
Lisäksi mulla on edelleen tuo oikea hartia ja olkapää kipeänä ja liikerata ei toimi kunnolla. Viimeksi jouduin uimaan enemmän rintaa ihan tuon hartiankin vuoksi. En saa käteen tarpeeksi voimaa, kun kipu menee käsivarren läpi.

Se miksi alunperin lähdin tuolle tekniikkakurssille oli kiinnostukseni ja haaveeni jossain vaiheessa vielä testata triathlonin sprinttimatka. Asetin tavoitteen, että aikaisintaan vuoden kuluttua mutta mahdollisesti vasta parin vuoden päästä se olisi edessä. Haluan haastaa itseäni jatkuvasti uusilla asioilla, koska ne motivoivat myös huonoina päivinä treenaamaan.
Nyt tällä hetkellä olen täysin vakuuttunut, että aikaisintaan kahden vuoden kuluttua voin edes ajatella osallistumista triathloniin jos edes silloin. Tuon uinnin kanssa on niin paljon mutkia ollut matkassa nyt ja jotenkin tuntuu, että en opi mitään. Toki uinti on itselleni se vierain laji kaikista kolmesta ja se tulee vaatimaan eniten treeniä. Ehkä vaan pitää luottaa itseensä ja omaan tekemiseen.

Vielä en ole heittänyt haaveita romukoppaan, pitää vaan treenata kovemmin 🙂

Share this post: