Hiilariton pizzapohja, ei hullumpaa

Löysin netistä (Tikis-sivustolta)joku aika sitten vinkin hiilarittomasta pizzapohjasta ja pakkohan se oli testata.
Tuo pohja on siis tehty kananmunasta joten se sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon. Oli muuten maukasta pizzaa ja vielä kevyttä! Mikäs sen parempaa näin lauantai-illalle?




Tässä resepti jakoon muillekin:

Pizzapohja, yksi uunipellillinen

5 kanamunaa

Erotellaan valkuaiset keltuaisista. Vatkataan valkuaiset kovaksi vaahdoksi, kuten marenkia varten. Vaahto saa olla niin jämäkkää, ettei se putoa kulhosta vaikka kippaat kulhon ylösalaisin. Tämän jälkeen sekoita keltuaiset tasaiseksi ja lisää ripaus suolaa. Sekoita tuo keltuais-suolasekoitus valkuaisvaahtoon varovasti ja levitä uunipellille. Paista pelkkää pohjaa uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.



Pohjan päälle laitoin chili-tomaattimurskaa ja täytteiksi meillä pääsi tonnikala, tomaatti, suippopaprika, vähärasvainen jauheliha, sipuli, valkosipuli, oliivit, ananas ja raejuusto. 
15 minuuttia uunissa, basilikaa päälle ja pizza ääntä kohti! Nam kun oli hyvää!
Ja tietysti kun syö muuten noin kevyesti, voi hyvin ottaa kyytipojaksi yhden oluen, vai mitä?




Ihan vertailun vuoksi otin tuolta samalta sivustolta suuntaa antavat ravintoarvot. Nämä tietysti vaihtelevat täytteiden mukaan.

Kananmunapohja:                                      Vehnäjauhopohja:
Energiaa 380 kcal                                       Energiaa 1140 kcal
Hiilihydraatteja 0 g                                     Hiilihydraatteja 182 g
Proteiinia 33 g                                            Proteiinia 30 g
Rasvaa 28 g                                               Rasvaa 31 g




Laita testiin viimeistään ensi perjantaina 🙂


Share this post: