Elokuussa Paavo Nurmi maratonille – osallistu arvontaan

Paavo Nurmi maraton on yksi omista suosikkitapahtumistani. Ei vain siitä syystä, että se sattuu olemaan kotikulmieni tapahtuma, vaan myös siksi, että siellä pääsee juoksemaan Suomen kauneimmissa maisemissa. 
Aiemmin tapahtuma on järjestetty heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna, mutta on nyt siirretty hieman myöhempään ajankohtaan ja tänä vuonna se juostaan 18.8. 

Paita osallistujille ja mitali maaliintulijoille 


Puolimaratonin ja maratonin reitit kulkee Turun keskusta-alueelta sataman kautta Ruissalon luonnonpuiston teille ja takaisin keskustaan. Matkan varrella näet mm. kaunista Aurajoen rantaa, Turun tuomiokirkon, Suomen Joutsenen ja Ruissalon kauniit luonnonmaisemat. Välttämättä et juostessa ehdi kovinkaan tarkasti ihailla nähtävyyksiä, mutta useimmiten ne maisematkin vaikuttavat fiilikseen. 
10 km lenkki seurailee Aurajoen rantaa keskustan tuntumassa ja on nopea juostava, jossa voit päästä tekemään oman ennätyksesi. 
Itse olen ollut tapahtumassa mukana useamman kerran ja lähtöalueella starttilaukausta odotettaessa on melkein karnevaalitunnelma. On musiikkia, yhteistä alkulämmittelyä ja puheensorinaa, kun vaihdetaan viimeiset kuulumiset tuttujen kanssa ennen juoksua. Alkumatkasta kannustus on huipussaan, kun kierrellään pitkin Turun katuja ja Ruissalon puolelle siirryttäessä voi nauttia rauhallisuudesta. 

Lähdössä on tiivis, mutta mahtava tunnelma


Tapahtumassa on matkavaihtoehtoina 10 km, puolimaratoni ja maratoni. Näistä kymppi kulkee omaa reittiään, kun taas puolikkaan ja maratonin reitti kulkevat lähes samaa polkua ja puolikkaan juoksijoiden tullessa maaliin, jatkavat maratoonarit toiselle kierrokselle. Myös maratonin toisen kierroksen reitti on ensimmäisestä hieman poikkeava ja mukaan on tälle vuodelle saatu täysin uusiakin maisemia. Kannattaa käydä tutustumassa tapahtumasivuilla (linkit edellä), joilta löytyy myös uudet reitit Suunnon Movescountiin siirrettynä. 
Paavo Nurmi maraton on myös hyvä tapahtuma tulla tekemään ennätyksiä, sillä siellä on aina kattavasti jäniksiä juoksemassa ja tsemppaamassa juoksijoita tavoiteaikaan. Viime vuosina nuo jänikset ovat olleet Vauhtisammakon juoksukoulun ohjaajia ja oppilaita, jotka myös aina innoissaan odottavat tapahtumaa. Tänä vuonna ei tässäkään ole poikkeusta ja näillä näkymin olen myös itse tulossa jänistelemään jollekin matkalle. 

Viime vuonna jänikset tunnisti näistä palloista


Joko sinulla on kesän juoksukalenteri lyöty lukkoon vai vieläkö olisi tilaa yhdelle juoksulle? Lähde mukaan Paavolle juoksemaan tai tule reitin varrelle kannustamaan juoksijat ennätysaikoihin! 
Jos et vielä ole ilmoittautunut on sinulla nyt mahdollisuus päästä mukaan, sillä saan yhteistyössä Paavo Nurmi Maratonin kanssa arpoa 3 innokkaalle juoksijalle paikan vapaavalintaiselle matkalle tänä vuonna juostavaan tapahtumaan ja mukaan jokainen voittaja saa ottaa kaverin. Yhteensä arvon siis 3x2osallistumista 🙂
Sinun ei tarvitse muuta kuin kommentoida alle kenet ottaisit mukaan, viimeistään 5.6. klo 20 niin olet mukana!
Laita mukaan vielä yhteystietosi (s-posti riittää), jotta saan ilmoitettua mahdollisesta voitostasi. 

Arvonta myös Facebookissa ja Instagramissa, klikkaa itsesi blogin seuraajaksi molemmissa palveluissa ja kommentoi myös siellä, niin on kolminkertainen mahdollisuus voittaa 😉 

(yhteistyöarvonta)

Share this post:

38 Comments
 1. Unknown

  Osallistun puolisoni Niklaksen kanssa. 🙂

 2. Mika Bergman

  Terhin

 3. Hippohiiri

  Ystäväni Johannan kanssa. 🙂

  hippohiiri at gmail.com

 4. Mia

  Ystäväni Paula pääsisi mukaan 🙂

 5. Nimetön

  Vielä on tilaa juoksukalenterissa kun yhteenkään tapahtumaan en ole ilmoittautunut. Kyllä tuonne aina jonkun ystävän mukaan saa… ([email protected])

 6. Tassunen

  Ottaisin mukaan työkaverini ��

 7. Katja

  Eiköhän sinne jonkun kaverin saisi matkaan. (katja_maarit at suomi24.fi)

 8. Henna

  Ystäväni Suvin kanssa

 9. poppis | pikkuliten

  Paavo Nurmi saisi sekoitettua muuten niin kauniisti kasatun kisakalenterin, jos arvonnassa kävisi säkä. Jännitystä elämään! Ottaisin oman mieheni parisuhdejuoksille mukaan. Ensin toinen kiskoisi molempia eteenpäin ja sitten vaihdettaisiin lennosta vetäjää. Juoksun jälkeen olisi juteltavaa, varsinkin kun puhinalta ei ehtisi höpötellä. pikkuliten(at)gmail.com

 10. Unknown

  Juoksukaverini Jonnan 🙂

 11. tintti

  Ottaisin mukaan joko puolisoni tai ystävän �� just asetin syksylle tavoitteeksi puolikkaan, joten tämä kisa olisikin hyvään ajankohtaan, jos voitto osuisi kohdalle!
  [email protected]

 12. Johanna

  Kahtena vuonna on tullut Paavolla hikoiltua ja kiva olis taas mennä. Kaverin kanssa vielä mukavampi.
  ec8477(at)kolumbus.fi

 13. Lea

  Ystävän töistä. Flea.82 at hotmail.com

 14. Helena

  Itse kymppi ja miniäni Asta Hietala puolikas tai koko maraton ��

 15. Nimetön

  Kympille menisin rakkaan kanssa, joka kirittäisi minua parhaaseen aikaan [email protected]

 16. Kaisa

  En oo ihan varma, kenet saisin mukaan…ehkä mun uuden juoksukaverin, Mikon 🙂 [email protected]

 17. Salla

  Tämä sopisi mahtavasti kisasuunnitelmiin, sillä syyskuun lopussa on aikeissa juosta maraton Jyväskylässä. Mukaan tulisi tuo paras kisakumppanini, eli mieheni 🙂

 18. Unknown

  Itseni kanssa on ihan tarpeeksi pään sisäistä puhelua maratonilla…

 19. Marja-Leena

  miehen kanssa voisin tulla (marjaleenavayrynen(at)hotmail.com

 20. Nimetön

  Ihanan ystäväni ja juoksukaverini Katjan kanssa ollaan suunniteltu jo monta vuotta osallistumista, tänä vuonna ei saa enää haaveeksi. 🙂 [email protected]

 21. Nimetön

  Mieheni pyytäisin mukaan. catherine.strandell[at]gmail.com

 22. Unknown

  Juoksukaveri löytyisi varmasti lenkkiporukasta, tuijakuutti at gmail.com

 23. Satu

  Kyllähän kesän kisakalenteriin vielä yksi puolimaraton mahtuu. Miheni kanssa lähdettäisiin yhdessä juoksemaan 🙂 [email protected]

 24. Nimetön

  Ottaisin mukaan avomieheni. Huhtikuun lopussa juostiin eka puolikas minun toiveestani ja taisi juoksukärpänen puraista häntäkin kun heti seuraavana päivänä kysyi koska seuraavaksi 🙂 jenn.laine(at)gmail.com

 25. Sanna

  Viime kesänä kyllä juoksujalkaa kutkutti Ruissalon teitä huristellessa! Tarkoitus on käydä siellä ihastelemassa jalan maisemia. Ennemmin tai myöhemmin 🙂
  [email protected]

 26. Henna

  Ottaisin mukaan kavereistani sen, kenen jalka kestää juoksua tuohon aikaan… Harmillisen monella on erinäisiä vammoja, mutta joku varmasti ehtisi kuntoutua elokuuhun mennessä.

 27. Tanja

  Onnittelut Mari K, voitit juuri itsellesi ja ystävällesi osallistumiset Paavo Nurmi Marathonille 18.8. !
  Laitatko minulle viestiä sähköpostiin [email protected], niin saan laitettua sinulle ilmoittautumisohjeet 🙂
  Tervetuloa Turkuun juoksemaan!

 28. Tanja

  Laittaisitko Mari pikimmiten viestiä, niin saadaan voitto eteenpäin. Muussa tapauksessa arvon tämän uudestaan 15.6. jälkeen.

Comments are closed.