Dubrovnikin juoksureittejä metsästämässä

Loma alkoi maanantaina ja heti alkajaisiksi lennettiin eteläisempään Eurooppaan maisemia ihailemaan.
Matka alkoi Dubrovnikista, jossa vietetään tämä viikko nähtävyyksiä kierrellen, polkuja juosten ja auringosta nauttien. Olin jo ennen matkaa vähän tehnyt taustatyötä ja löytänyt sopivan pituisen lenkin meille aamulenkkejä varten.
Nyt lenkki on juostu kahtena aamuna ja voin sanoa, että ensimmäisenä aamuna reitin mäet yllättivät hieman, vaikka osittain olin niihin osannut varautuakin. Lisäksi tiistaiaamuna jaloissa painoi vielä maanantain lentomatka ja nähtävyyskierros. Lämpöönkään en vielä ollut tottunut. Olen aiemminkin kertonut, että mulla on ihan surkea lämmönsietokyky, mutta pikkuhiljaa sekin paranee.
Tänään aamulla lenkki meni jo paljon paremmin ja vauhtikin pysyi suhteellisen hyvänä.

Lenkin reitti kiertelee pitkin satama-alueen reunoja, rantoja ja nousee välillä myös katuja ja polkuja pitkin korkeiden mäkien päälle.  Ja niitä mäkiä täällä Dubrovnikissa riittää. Suurempiakin olisi tarjolla, mutta jos niitä lähtisi juoksentelemaan, pitäisi tuo teini jättää yksin hotellille muutamaksi tunniksi, enkä siihen halua lähteä.
Maisemat ovat jo täällä mantereen puolella mahtavat ja juostessa reitin raskaus melkein unohtuu niistä nauttiessa. En malta odottaa mitä ensi viikon saarikierros tarjoaa meille.

Myös Game of Thronesista tuttuja maisemia, Fort Lovrijenak eli Red Keep

Jo kävellessäkin saa hyvää treeniä aikaiseksi, kun lämpötila on lähempänää 30 astetta ja tiistainakin askeleita tuli reilu 29000 koko päivän aikana, aamu lenkki mukaan lukien.

Nyt on taas päivän lenkki tehty ja aamupalan jälkeen lähdetään rannalle rentoutumaan, jotta jaksetaan illalla mennä vanhaan kaupunkiin seuraamaan jalkapalloa. Uskoisin, että tunnelma tulee olemaan katossa, koska Kroatia kisaa finaalipaikasta.

Lomakuvia ja kuulumisia tulee vähän tiuhempaan tahtiin Instan puolella, joten jos et vielä ole laittanut tiliä @tanjahelea seurantaan niin tee se nyt 😉

Ihanaa kesäistä viikkoa myös sinne Suomeen!

Share this post: