Bodom trail kutsuu

Reilu viikko sitten kerroin, että olin ilmoittautunut kevään ekalle puolikkaalle HCR:lle. Keskiviikkona laitoin ilmoittautumisen mun ensimmäiseen polkujuoksutapahtumaan, Bodom Trailille. Viime vuonna toki jo olen ilmoittautunut toiseenkin polkujuoksutapahtumaan, Ylläksellä heinäkuun puolivälissä juostavaan Nuts2017 kisaan.
Polkujuoksussa olen täysin keltanokka. Ekat polkulenkit juoksin viime vuonna loppukesästä, alkusyksystä ja nyt olen muutamia kertoja käynyt juoksemassa vähän pidempiä, tai no mulle pitkiä polkulenkkejä. Vauhti ei ole kova, mutta jostain se on aloitettava.

Talvinen Kuuvannokka, Ruissalo
Viikonloppukin lähti hyvin käyntiin Ruissalon polkuja kierrellessä. Mukaan sain tällä kertaa samassa työpaikassa olevan juoksukaverin. Vauhti oli leppoisaa ja matka taittui kuin huomaamatta. 
Koskaan en varmaan totu noihin Ruissalon maisemiin. Miten niin lähellä keskustaa voikin olla paikka, jossa tuntee olevansa luonnon keskellä. Hiljaisuus, metsän tuoksut ja kallioiset merimaisemat. Mieli lepää ja juoksukin on rentouttavaa. Saa kaikki muut asiat tyhjennettyä ajatuksista. 

Saaronniemi ja energiatankkauksen aika. Silmä lepää.

Tällä hetkellä eteläisen Suomen keli ei ole kovinkaan talvinen. Vähän lunta näkyy paikoitellen, pyörätiet on melkein sulat, mitä nyt välillä on pieniä jäisiä kohtia. Aamulla arvoinkin hetken, että mitkä kengät vedän jalkaan tuota polkulenkkiä varten. Nappasin autoon maastokengät ja nastakengät. Lopulta päädyin nastoihin, joka oli erittäin hyvä valinta, sillä varsinkin kallioisilla paikoilla oli jäätä aika paljon ja välillä polut oli ihan kunnolla jään peitossa. Muutenkin sää on ollut sen verran lämmin, että koko talvena ei ole tarvinnut kaivaa esille paksua juoksutakkia, vaan on hyvin pärjännyt pitkähihaisella paidalla ja ohuemmalla juoksutakilla. Reidet kuitenkin paleltuu sen verran helposti ainakin minulla, että jalassa on ensin kompressiotrikoot ja niiden päällä vielä talvijuoksuhousut, joissa on vähän tuulisuojaa. 
Kaikenlaisii elukoi liikkeel
Tarkoituksena oli juosta noin 2-3 tuntia suunnilleen pk-vauhtia. Aika hyvin se toteutuikin, vaikkakin sykkeet saisivat olla hieman alempana näillä lenkeillä. Matkaa taittui lähes 16 km ja aikaa siihen meni 2:13:07 lyhyine pysähdystaukoineen. Pakkohan se oli välillä kuvata ihania maisemia ja tietysti piti yksi energiapatukkakin syödä, ettei vaan voimat lopu kesken 🙂


Onnistunut reissu siis kaikin puolin ja nyt voikin rentoutua koko loppupäivän, ehkä vähän myös herkutella 😉
Mukavaa lauantaita kaikille!

Had a nice trail run in Ruissalo, Turku today morning. Need to train because I’m gonna run at Bodom Trail and Nuts 2017 this year and I don’t have any experience about trail running. 

Share this post: