Ayurvedinen joogahieronta ja arvonta

Oletko vuoden alussa aloittanut uuden harrastuksen liikunnan parissa vai oletko vanha konkari salilla tai juoksussa? Ei väliä kumpaa olet, mutta muistathan huolehtia myös kehonhuollosta?

Olen tässä syksyn ja alkutalven aikana käynyt testaamassa Turun keskustassa itselleni uutta tuttavuutta, joogahierontaa. Anna Strazdina, joka tuota hierontaa tekee Lepotilassa, oli jo viime keväänä Vauhtisammakon juoksumessuilla mukana, mutta tuolloin en ehtinyt tutustua sen enempää hänen palveluihinsa.

Nyt kuitenkin alkusyksystä mainitsin Annille kipeytyneestä olkapäästäni ja jumissa olevasta yläselästä ja hän suosittelikin testaamaan Ayurvedista joogahierontaa. Varasin ajan vielä samana iltana kotiin päästyäni ja sen jälkeen olen käynyt joogahieronnassa useamman kerran.

Ayurvedinen joogahieronta on kokonaisvaltainen hoitomuoto, jossa yhdistyy lämmittävä kudoshieronta ja joogasta tutut, voimakkaat venytykset. Hoidossa käytetään seesamöljyä ja detoxoivaa calamus-jauhetta, jotka hierotaan ihoon.

Aiempaa joogakokemusta ei tarvitse olla vaan se sopii ihan kaikille, keskittyen erityisesti lapojen seutuun ja jalkoihin.
Hieronta aloitetaan lämmittämällä yläselän lihaksia ja itselläni ensimmäisillä kerroilla irroiteltiin  lihaksia jotka olivat aivan jumissa lapojen alla. Niiden lihasten eteen joutui tekemään hieman enemmän töitä ja venytyksiäkin tehtiin pikkuhiljaa. Lopulta kuitenkin sain huomata, että kyllä se liikkuvuus vaan parani huomattavasti.
Tämä joogahieronta eroaa aika paljon normaalista hieronnasta. Ehkä ensimmäinen suurempi ero oli se, että tässä maataan lattialla patjan päällä. Lisäksi hieroja käyttää käsien lisäksi jalkojaan hieronnassa ja hierontaan kuuluu tosiaan joogasta tuttuja venytyksiä ja hengityskin kohdistetaan liikkeisiin samalla tavalla.

Kun selkä, käsivarret ja jalat oli käyty läpi hieroi Anna vielä niskan ja kallonpohjan lihakset sekä päänahkaa. Siihen olisi jo voinut nukahtaakin.
Muutenkin Annan rauhallinen olemus saa rentoutumaan ja hänen toimitilansakin luovat lämpöä ja rauhaa. Ihana tapa päättää hektinen työpäivä tai -viikko 🙂

Suomessa joogahierontaa tekee tietääkseni vain muutama henkilö ja ainakin Anna on saanut koulutuksensa brittiläiseltä mieheltä, joka matkustaa ympäri maailmaa kouluttamassa Ayurvedista joogahierontaa.

Kiinnostuitko kokeilemaan joogahierontaa? Siinä tapauksessa sinulla kävi tuuri, sillä saan arpoa yhdelle lukijalleni 90 minuutin Ayurvedisen joogahieronnan Lepotilassa.
Sinun tarvitsee vain kommentoida tätä postausta niin olet mukana arvonnassa ja laitathan mukaan myös sähköpostiosoitteesi niin saan oltua yhteydessä voittajaan 🙂

Arvonta päättyy tiistaina 16.1.2018

Lepotilan löydät myös Facebookista
ja tästä (click) pääset suoraan varausjärjestelmään

(yhteistyössä Lepotilan kanssa)

Share this post:

17 Comments
 1. Tero Koskinen

  Kokeiltu, ja menen uudelleen

 2. Oi mä todella haluaisin päästä koittamaan! ? tää kahden pienen lapsen kanssa touhuaminen ja liian vähälle jätetty kehonhuolto näkyy aika pahoina lihasjumeina? [email protected]

 3. Sofie Forsman

  Olisi ihana kokeilla, itselläkin on yläselkä ihan jumissa. [email protected]

 4. Henna

  Joo, aika hauska yhdistelmä! Jooga ja hieronta on tuttuja erikseen mutta ei yhdessä tehtynä. Kokeilu siis kiinnostaa, ja tuon takia kannattaisi matkustaa Turkuun 🙂 [email protected]

 5. Tinde

  Kiva olisi kokeilla!
  Oonjustiina@ gmail.com

 6. Unknown

  Oi, tätä olisi ihanaa päästä kokeilemaan?

 7. annikajokinen

  Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

 8. annikajokinen

  Tämä olisi täydellinen minun ystävälleni, joka asuu Turussa hänellä on aina kaikki paikat jumissa raskaan fyysisen työn takia, 🙂

  [email protected]

 9. Nimetön

  Tätä voisin kokeilla kipeytyneelle olkapäälle ja yläselälle! [email protected]

 10. Tanja

  Onnittelut Sofie! Arpa osui sinulle, laitan vielä sähköpostiin tarkemmat tiedot 🙂

 11. Sofie Forsman

  Ihanaa, kiitos!

Comments are closed.