Vauhtisammakot goes racing

Miten käy, kun sammakot päästetään valtaamaan Turun kadut ja puistot sankoin joukoin ja heille annetaan tehtäviä jotka pitää suorittaa, jotta pääsevät etenemään?
No siitä tulee hurjan kivaa! 🙂
Näin kävi eilen illalla, kun klo 19 jopa 90 Vauhtisammakkolaista ja 20 joukkuetta kokoontui sammakkoluolaan odottamaan tämän vuoden Frog Racen alkamista. Paljon oli porukkaa paikalla, mutta ahdasta ei tullut missään vaiheessa, sillä sopu sijaa antaa, vai mitä? 
Sammakkoluolassa meidän ennakkoon itse luomamme ryhmät kasattiin ja pidettiin nimenhuuto. Parissa joukkueessa oli 2 henkilöä, mutta useimmissa oli 4-6. Ryhmät päästettiin lähtemään luolasta yksi kerrallaan, noin 30 sekunnin välein. Meidän ryhmä pääsi lähtemään ihan viimeisten joukossa ja koska liikennesääntöjäkin pitää noudattaa, jumituimme heti ensimmäisiin liikennevaloihin. Se ei paljoakaan menoa haitannut, ainoastaan perään lähtenyt joukkue pääsi samaan aikaan liikkeelle valoista. 
Ensimmäinen etappi päättyi Paavo Nurmi Stadionille ja siellä saatiin tehtäväksi juosta kierros radan ympäri, jonka jälkeen saimme tietoomme seuraavan etapin maalipaikan. Ei muuta kuin tossua toisen eteen ja kohti Samppalinnan maauimalan porttia. Mäki ylös portille ja saimme käskyn juosta saman mäen alas ja takaisin ylös kahteen kertaan ja tämän jälkeen vielä muutamia burpeita. Joukkueen selvitettyä tehtävät saatiin selville seuraava kohde. 


Burpeet menossa


Kupittaan Paviljonki kutsui. Tällä kertaa ei tiedossa kuitenkaan ollut ruokailu vaan aivan jotain muuta. Ensin juostiin ja samalla kannettiin kahta kahvakuulaa mukana. Seuraavana tehtiin 15 punnerrusta per nenä jonka jälkeen vielä heitettiin kahvakuulaa autonrenkaan sisälle, osumia joukkueen piti saada 10.


Varjosammakoita??


Kun nämä tehtävät oli läpäisty, siirryttiin tuttuun treenipaikkaan Vartiovuoren mäelle, jossa suursammakko Mikko odotti joukkoja saapuvaksi. Tuossa vaiheessa kun meidän joukkue tuli Vartiovuorelle, oli sammakoita paikalla jo erittäin sankoin joukoin. Pimeässä puistossa loisti otsalamput ja hihavalot. Juostiin puistossa alamäki-ylämäki kierrosta ja ylämäestä suhteellisen haastavan teki se, että mäki oli hieman mutainen. Ja pahemmaksi se meni, kun 90 sammakkolaista juoksi useita kierroksia. Meidän joukkue sai juosta tuon radan 10 kertaan ympäri. Ja jokaisen juoksijan oli siis juostava tuo 10 kierrosta, ei per joukkue. Voin sanoa, että 10 kierroksen jälkeen alkoi jalat olemaan hapoilla 🙂


Siellä ne menee pitkin mäkiäEikä tuo hauskuus vielä siihenkään päättynyt. Meidät käskettiin takaisin Kupittaan Paviljongille! Ja siellä toinen suursammakko Anni odotti meitä apureidensa kanssa. Tehtävänä oli kahvakuulaheilautus ja samalla eteneminen joukkueena. Takaisin päin borzoveilla ja ei kun juoksujalkaa kohti Kupittaan Citymarketia, jonka seinää jokaisen piti koskettaa ja takaisin Kupittaan Paviljongille. 
Nyt Kupittaan Paviljongilla oli maali! Porukka tuli maaliin uupuneina ja kaikkensa antaneina, mutta tyytyväisinä. Matkaa taittui reilu 10 kilometriä ja aikaa siihen meni noin puolitoista tuntia. Kaikilla oli ollut hauskaa eikä kenelläkään ehtinyt kylmä tulla, vaikka ulkona ei kovin lämmin ilma ollutkaan. (ei ainakaan uskalleta myöntää, koska se tietää rankempia treenejä) 😀 
Saatiin vielä yksi kahvakuula takaisin Sammakkoluolaan vietäväksi samalla, kun kävelimme sinne ilmoittautumaan. Kaikkien tuli ilmoittautua, jotta ohjaajat tiesivät ettei kukaan ollut jäänyt matkan varrelle. 
Kukaan ei rikkonut liikennesääntöjä eikä tietääkseni kukaan ollut loukannut itseään, ainakaan pahasti. Voi olla, että muutamat mustelmat löytyy tai kipeät lihakset, mutta se kuuluu asiaan. Itselläni alkuviikosta asti vaivannut selkäkipukin kaikkosi juoksun aikana. Liikunnalla tullut ja liikunnalla lähti. Niinhän se menee.

Frog Race 2014 oli siis kaikin puolin onnistunut kisa Vauhtisammakkolaisten porukalla! Kiitos siitä järjestäjille ja apureille (kätyreille)!

(Pahoittelut huonosta kuvalaadusta)

Hyvillä mielin kohti huomista Nenäpäivää ja tiimi-iltaa!Share this post: