Ruokaa, viiniä, kirjoja ja messuja


Tiesitkö, että taas on se aika vuodesta, jolloin Turun Messukeskuksessa aletaan valmistautua jokavuotisiin Ruoka- ja Viinimessuihin sekä kansainvälisiin Kirjamessuihin?

Jos nämä aiheet kiinnostavat, varaa kalenteriin aikaa 3.-5.10.2014.

Minä olen menossa paikalle Turun Messu- ja Kongressikeskukselta saamillani lipuilla. Teksti on siis kirjoitettu yhteistyössä messujärjestäjän kanssa. 

Itse olen vieraillut kyseisillä messuilla aiemmin muutaman kerran ja aina on mukaan kotiinviemisiksi tarttunut jotain uutta ja mielenkiintoista. 
Koulutustaustani on suurtalouskokki, vaikkakaan en keittöhommia ole tehnyt enää 8 vuoteen. Mutta mihin sitä tiikeri raidoistaan pääsisi, ruoka ja ravitsemus ovat edelleen suuri osa mun elämää. Ja varsinkin nyt löytämäni kuntoiluharrastuksen myötä olen kiinnittänyt entistä enemmän huomiota siihen, mitä syön ja milloin syön. 

Olen myös aina ollut kausiluontoinen lukutoukka. Jaa niin mikä on kausiluontoinen lukutoukka? Voi siis mennä pitkiä aikoja etten lue mitään ja sitten taas tulee aikoja jolloin luen monta kirjaa peräjälkeen. Ja pakko myöntää, olen aina ollut heikkona keittokirjoihin. Niitä onkin tullut vuosien mittaan kerättyä monia erilaisia. Osa niistä on jo mennyt myös kiertoon ja osan olen luovuttanut tyttärelleni, kun hän muutti omaan asuntoon viime keväänä.

Ruokapuolella painottuu tekeminen tällä hetkellä terveelliseen vähähiilariseen ja osittain paleoruokaan, mutta en kuitenkaan ole kokonaan jättänyt ”herkuttelua”.
Välillä tulee leivottua vanha kunnon juustokakku tai tehtyä ruuaksi muutakin kuin kanaa ja kasviksia. Ja kyytipojaksi sopii hyvin lasillinen tai pari hyvää viiniä. Kesällä valkoviiniä tai roseviiniä ja talvella punaviiniä. Mutta kohtuus kaikessa 🙂
Ruoan pitää mun mielestä olla ei pelkästään hyvän makuista, mutta myös kauniin näköistä. Kuka sitä nyt haluaisi maistaa jotain uutta ruokaa, jos sen ulkonäkö on arveluttavaa? 


Tänä vuonna Turun Ruoka- ja Viinimessuilla pääteemana on Pohjoismaat ja tarjolla on mm. lähiruokaa, suklaata, juustoja, viiniä, olutta ja ruokakirjailijoita.  
Messujen ovet aukeavat 3.10. klo 10 ja ovat avoinna klo 18 saakka, kuten myös lauantaina. Sunnuntaina ovet suljetaan klo 17.

Suomen juustovalmistajien yhdistys tuo Turun Messukeskukseen suuren juustonäyttelyn, jossa voit tutustua yli sataan kotimaiseen juustoon. 
Lisäksi mukana on perinteiset suklaa-, olut- ja viinimaistiaiset uutuuksineen. Kuulostaa herkulliselta viikonlopulta!
Messuilla voit nähdä monta vierailevaa kokkia, niin ammattilaisia kuin kotikokkejakin, jotka ovat muuten tuttuja suomalaisille.
Vesi kielellä odotan, että pääsen maistelemaan! 🙂

Turun kansainvälisillä Kirjamessuilla on teemoina Ranska ja Sastamala.
Messujen ohjelmapäällikkönä toimii Jenni Haukio ja puheenaiheita tänä vuonna ovat mm. kirja‐ala, tieteet ja taiteet sekä kasvatus ja koulutus. 

Kirjamessuilla on tarjolla huippuvierailuja läheltä ja kaukaa, päivänpolttavaa puhetta sekä rakastettuja taiteilijoita. Näytteilleasettajia on messuilla 300.
Avajaistilaisuus on 3.10. klo 13 ja tilaisuudessa esiintyy mm. kirjailija Sofi Oksanen sekä ministeri Ville Niinistö.
Muita Turun kansainvälisten Kirjamessujen tuttuja esiintyjiä ovat perjantaina Jörn Donner, lauantaina Merja Ylä-Anttila ja sunnuntaina Anne Brunila, presidentti Sauli Niinistö, Anja Snellman sekä Tommi Kinnunen.
Heidän lisäkseen lavoilla esiintyy paljon muita tunnettuja julkisuuden henkilöitä, joten kannattaa tutustua tarjontaan ja lähteä messukeskukseen 3.-5.10.
Share this post: