Mörkö jäi lähtöviivalle

Mä tein sen! Onnistuin tiputtamaan sen kauhean mörön (mörkön?) lähtöviivalle eilen.  Se kurjimus joka on mun olkapäällä ilkkunut Ruisrääkistä saakka. Se asettui sinne, kun epäonnistuin juoksussa totaalisesti silloin. Lähdin liian lujaa ja sykkeet kohosi taivaisiin ja jouduin keskeyttämään. Tuolloin kävi jopa mielessä, että mun juoksut oli juostu tältä erää enkä enää koskisi lenkkareihin. Mutta eihän sitä niin helpolla saa luovuttaa vai mitä?
Eilen oli sitten vuorossa Kaarinan Syysmaraton ja mä olin jännittänyt juoksua koko viikon sen jälkeen, kun ilmoittauduin sinne. Ilmoittautumisen jälkeen oli liian myöhäistä enää perua tai jänistää. Pakkohan se sitten oli mennä.


Tätä oli mukana matkassakinViimeisen kuukauden aikana mun juoksu on ollut todella katkonaista, tai oikeastaan viimeiset pari-kolme kuukautta. On ollut kipeä lonkka, kipeä pakaralihas, migreeniä ja flunssaa. Tähän puolimaratoniin pääsin valmistautumaan parilla kevyellä lenkillä ja yhdellä salikäynnillä tämän viikon aikana. Edellinen viikko meni kokonaan ilman salitreeniä ja juoksuja. 
Mutta jotain edistystä alkukesästä on sentään tullut. Vauhtisammakon treenit on ollut hyödyksi! Kesäkuun alussa, kun juoksin ensimmäisen puolikkaani oli loppuaika 2.23.15 ja nyt ylitin maaliviivan ajassa 2.17.50!! Reilu 5 minuuttia lähti ajasta pois. Oon enemmän kuin tyytyväinen! 🙂


Näillä mentiinMiten itse juoksu sitten meni?
Olin sopinut kaverin kanssa, että nähdään ennen starttia ja lähdetään yhdessä juoksemaan kaverin ja hänen kaverinsa kanssa. Ekat 5-6 km juostiin porukassa, mutta sen jälkeen yksi tipahti matkasta. Jatkoin kaverini kanssa kahdestaan ekan kierroksen loppuun, jolloin kaveri kiristi tahtia hieman ja lähti omia matkojaan. Oltiin jo ennalta sovittu, että juostaan omia juoksuja ja jos haluaa lähteä kovempaa niin lähtee. Itse sain vauhdin pidettyä ekalla kierroksella aika hyvin siinä 6.40min/km vauhdissa jonka laskin riittävän tavoitteeseeni. Välillä vauhti kiristyi vahingossa, mutta välillä taas vähän hiljennettiin. Ja välillä vauhti hiljeni väkisinkin, koska joissain peltoaukea kohdissa oli aivan kauhea vastatuuli. Ei eteenpäin meinannut päästä. Loppumatkasta kiristin tahtia hieman ja otin kunnon loppukirin. Viimeinen kilometri meni 5.3 min/km vauhtia kun keskinopeus koko matkalle oli 6.3 min/km. Sykkeet sen sijaan hakkas taas ihan maksimia koko ajan. Keskisyke oli 170 ja maksimi 186 joka tuli loppukirissä. 
Maaliviivan ylitettyäni mietin vähän aikaa, että istunko märälle nurmikolle vai pysynkö pystyssä. Silmissä sumeni pieneksi hetkeksi ja henki meinas salpautua kokonaan, kunnes taas muistin, että pitää hengittää sisään nenän kautta ja ulos suun kautta. Starttia odotellessaJuoksusta jäi todella hyvä mieli ja voin sanoa antaneeni kaikkeni tässä kunnossa, juuri flunssasta toipuneena, ja sillä vastatuulella. 
Illalla kylläkin vasen lonkka/nivunen oli todella kipeät ja oli pakko ottaa tabletti, että sain nukuttua. Onneksi pääsen hierontaan tiistaina 🙂


Sain mitalinkin 🙂
Tänään vuorossa olisi Osaava Nainen-messut. Onneksi kellot siirrettiin tunnilla taaksepäin niin sai nukkua kauemmin 🙂


Ai niin, melkein unohtui. Sain kunnian liittyä aika-ajo.com porukkaan! 
Aika-ajo.com on pääasiassa kilpapyöräilyyn painottuva urheilusivusto, vaikkakin on viimeaikoina laajentanut myös muihin lajeihin. 
Sivusto testaa välineitä, kertoo ravinnosta, lihashuollosta, tapahtumista ja kaikesta mahdollisesta urheiluun liittyvästä. 

Käykäähän tutustumassa myös siihen!


Share this post:

2 Comments
 1. Lapinnoita

  Onnea mörön selättämisestä ja hienosta juoksusta!! Kiva lukea toisten onnistuneita suorituksia, josko sitä itsekkin ensi vuonna pääsisi samaan 😉

  Mukavaa sunnuntaita
  -Lapinnoita-
  http://tunturinjuuressa.blogspot.fi

 2. Tanja

  Kiitos Lapinnoita! Tsemppiä tavoitteelle sinne suuntaan! 🙂

Comments are closed.