Lomaa odotellessa

Eilen lupasin, että kerron hieman enemmän tulevasta talvilomasta. 

Lähden mieheni kanssa joulukuussa serkkuni luo Länsi-Australiaan, Perthiin reiluksi pariksi viikoksi. Edessä on siis joulu lämpimässä ja hieman erilaisin traditioin kuin kotona Suomessa. 
Päätös matkasta tuli keväällä ja kun laitoin viestiä serkulle kysyäkseni saako heille mennä jouluksi ei serkku miettinyt kovinkaan kauan vastausta. 
Viimeksi kävin heillä 7 vuotta sitten ja serkkuni olen nähnyt viimeksi 6 vuotta sitten pikaisesti kun hän oli Suomessa käymässä. 

Matkasuunnitelmat laitettiin käyntiin lentolippujen varauksella huhtikuussa. Varaukset teimme suoraan Ebookersin kautta. Vaihtoehtoja oli kymmeniä, mutta itse päädyimme parin välilaskun ja suht lyhyen matkustusajan vaihtoehtoon. Se ei kuitenkaan ollut halvin vaihtoehto. 
Meillä on välilaskut Amsterdamissa ja Kuala Lumpurissa, matkustusaikaa noin 26 tuntia. Halvempiakin olisi siis ollut, mutta matkustusaika olisi pisimmillään voinut venyä yli 40 tunnin. 
Ebookers on siitä helppo, että nopealla silmäilyllä näkee monta vaihtoehtoa, sekä ajallisesti että hinnallisesti. 

Seuraavaksi aloimme suunnittelemaan loman ohjelmaa. Serkkuni on perheensä kanssa vielä töissä ja koulussa ensimmäisen viikon lomastamme, joten saamme olla omillamme tuolloin. Tietysti heillä olisi saanut olla päivisinkin, mutta on mukavampi nähdä vähän enemmän ympäristöstä. 
Päädyimme autonvuokraukseen ensimmäiseksi viikoksi. Perille päästyämme saamme auton jo lentokentältä, jossa Europcarilla on toimisto. 
Vuokra-auton kriteereinä oli tietysti ilmastointi, navigaattori ja automaattivaihteet. Ausseissahan on vasemmanpuoleinen liikenne, joten jo sen omaksuminen voi viedä hetken, ja jos vielä olisi käsivaihteet, ei siitä tulisi mitään vaihteiden ollessa vasemman käden puolella. 

Perille saavumme lauantai iltapäivästä, joten saamme hengähtää lentomatkan jälkeen vähän aikaa ennen kuin seikkailu voi alkaa, ja tietysti vaihtaa tärkeimmät kuulumiset. Maanantaina aamulla kun muut lähtevät töihin ja kouluun on meidän tarkoitus ohjata auton nokka noin 370 km sisämaan suuntaan rannikolta. 
Ensimmäinen etappi on Hydenin kaupunki ja Wave Rock. Noin 14 metriä korkea ja 110 metriä pitkä aallon muotoinen kalliomuodostelma. Ajomatka kestää 3-4 tuntia pakollisten pysähdysten kanssa. Serkku jo varoitti, että kannattaa varautua lämpimään keliin. 
Wave Rockilla olemme yhden päivän ja yön. 
Seuraavana päivänä ajamme takaisin rannikolle Mandurahiin, joka on hieman Perthin eteläpuolella. Mandurahissa olemme pari yötä ja tarkoitus olisi käydä delfiinejä katsomassa reilun tunnin mittaisella dolphin cruisella sekä nauttia lomasta.
Mandurahista suuntaamme etelämpään ja seuraava majapaikka on Yallingupissa, josta on lyhyt ajomatka Margaret Riverin viinialueelle sekä Cape Naturalisten luonnonkauniille alueelle, jossa on ihania rantoja, viinitiloja ja majakka. Lähistöllä on myös useita luolia, joita olisi tarkoitus käydä katsomassa.
Myös Busselton Jetty on nähtävyyslistalla. Busselton Jetty on melkein 2 kilometriä pitkä laituri, joka on rakennettu aikoinaan helpottamaan rahdin vientiä rannasta rahtilaivoihin. 
Hotellit vuokrasin hotels.com’in kautta, sekä majoituksen Hydenissä, suoraan majoittajalta. 

Perthiin palaamme lauantaina jolloin myös palautamme vuokra-auton. Tästä alkaa rauhoittuminen joulun odotukseen ja ajan vietto serkun perheen kanssa. 
Sen verran olen saanut kuulla, että ohjelmassa on grillausta heidän kotonaan, grillausta rannalla isommalla porukalla ja muutenkin rentoa yhdessäoloa. 
En millään malttaisi odottaan tätä kuutta viikkoa joka on jäljellä töitä ennen loman alkua. 

Vielä pitäisi hankkia yksi isompi matkalaukku lisää, aurinkorasva tarpeeksi korkealla suojakertoimella ja vähän tuliaisia. 

Share this post: