Kuntokatsastusta ja ulkoilua

Ihanan aurinkoista lauantaipäivää!

Ainakin täällä Raisiossa aurinko porottaa oikein kunnolla. Ei pahemmin pilviä näy ja aurinkolasitkin oli pakko kaivaa esille. 

Meillä oli tänään aamupalaksi banaani-kauralettuja, hyviä oli! Kuvaakaan en muistanut ottaa kun oli niin kova kiire syödä, mutta viimeksi ne näytti tältä:

Mies lähti kavereineen viikonloppureissulle ja jätti mut tänne kotiin. Kävin Turun keskustassa edestakaisin pyörähtämässä ja sieltä suuntasin Raision kirjastolle, jossa oli Raision kaupungin järjestämä Kuntokatsastus. Raisio täyttää tänä vuonna 40 vuotta ja järjesti kaikille tänä vuonna 40 vuotta täyttäville LiikU:n suorittaman kuntokatsastuksen johon kuului Polar-kuntotesti, puristusvoiman mittaus ja InBody-mittaus.
Ja pääsin läpi katsastuksesta! 🙂 Tulokset oli kuulemma todella hyvät ja ainoa huono oli tuo puristusvoima, jonka tiesin jo entuudestaan. Sen parantamiseen on jo suunnitelmat kehitteillä.


Kestävyyskunto on erinomainen, hieman hämmästyin sitä, koska ajattelin vielä tuon marraskuisen keuhkokuumeen ja helmikuisen angiinan vaikuttavan hieman jaksamiseen. Ilmeisesti kuitenkin juoksutreenit on tehneet tehtävänsä, sillä skaalalla 1-7 (joista 1 on alhaisin ja 7 paras) sain itselleni kuntoluokaksi 6! Hyvillä mielin voin siis jatkaa treenamista kohti Forssan Suvi-iltaa ja puolimaratonia 🙂
Viskeraalista rasvaa, joka on siis sisäelinten ympärillä olevaa rasvaa, ei mulla ole lähestulkoon ollenkaan, oli sen verran alhainen arvo siinä kohdassa. 
Liiallinen viskeraalinen rasva lisää sydän- ja verisuonisairauksien vaaraa esim 2 tyypin diabetes ja kohonnut verenpaine.
Proteiinia kuulemma voisin syödä vielä enemmän kuin mitä syön nykyään. 
Aktiiviliikkujille ja urheilijoille proteiinin tarve on suurempi kuin muille. 
Voimalajeissa 1,4-1,8 g/painokilo/vrk ja kestävyyslajeissa 1,2-1,6 g/painokilo/vrk. Itselleni se on noin 72-75 g/vrk. 

Fitness indeksi oli 77 ja kuulemma lihasmassaa voisi saada vähän enemmän vielä. Mutta siihen uppoudun vasta kun olen saanut puolikkaan juostua ensin, on vähemmän lihaksia mukana raahattavaksi 🙂

On ihan mielenkiintoista käydä katsomassa nuo kaikki ja ehkä vuoden kuluttua voisi mennä uudestaan katsomaan onko tullut eroa. 

Nyt laitan lenkkarit taas jalkaan ja lähden koiran kanssa kävelylle tuonne ihanaan kevätaurinkoon. Ja illalla vaihdan viihteelle, pitää se välillä jotain muutakin tehdä kuin kuntoilla 🙂
Alla vielä pari kuvaa meidän nelijalkaisen eilisiltaisesta juoksentelusta.

On sillä ponnistusvoimaa…
… ja vauhtia.


Oikein aurinkoista ja ihanaa lauantaita kaikille!

Share this post: