Kesäfestareiden jälkitunnelmia

Keskiviikkona tämä tyttö vaihtoi juoksupolun festarikenttään. Tai toisin sanoen festarirantaan. 
Työpäivän päätteeksi ohjasimme auton nokan kohti Helsinkiä ja Hietsua, jossa järjestettiin Sonisphere 2014. Ennalta jo tiesimme, että kun matkaan päästään vasta työpäivän jälkeen niin emme ehdi perille ajoissa näkemään ensimmäisiä esiintyjiä, joita oli esim. Ghost ja Gojira. Melkein jo pelättiin ettei edes suosikkeja Slayeria ja Metallicaa edes nähdä, kun jouduimme Mechelininkadulla ruuhkan keskelle. Ihmeteltiin kun jono kulki noin 200m 20 minuutissa. Syy selvisi edempänä, nosturiauto oli toisella ajokaistalla, koska jonkun taloyhtiön ikkunoita pestiin… Tietysti pahimpaan ruuhka-aikaan. 
Kierreltiin aikamme ja lopulta käännettiin auto poikkikadulle ja ajateltiin kokeilla onnea, ja löytyihän sieltä juuri yksi henkilöauton mentävä parkkipaikka kadun varresta. Ei muuta kuin auto parkkiin ja kohti Hietsua.
Kävelymatka kesti noin 10 minuuttia eikä alueellekaan tarvinnut jonottaa sen kauempaa. 
Viikonloppuna vielä sää oli mitä parhain, aurinkoinen ja lämmin. Kun taas festaripäivänä olikin jo taas +8 astetta ja vesisadetta. 
Alueelle päästiin kuivina, mutta jo vartin jälkeen oli pakko kaivaa esille sadetakit, koska vettä alkoi tulemaan sen verran. Lisäksi rannalle osui tuuli aika hyvin ja väkisinkin meinasi tulla vilu. Vähän oltiin otettu lisävaatetta mukaan repussa, mutta pilkkihaalari olisi ollut tarpeen, kuten yksi kaveri vinkkasikin Facebookin kautta kun oltiin matkalla Hesaa kohti. 
Eka tunti menikin ihan hyvin eikä pahemmin ehtinyt kylmä tulla, mutta parin tunnin jälkeen alkoi jo jalat palella ja sen jälkeen kylmyys siirtyi asteittain koko kropan alueelle. 

Ei oo yhtään kylmä!Metallican aloitettua lavalla oli hyvä syy liikkua vähän enemmän ja veri alkoi taas kiertää pikkuhiljaa. Kyllä vaan kaverit vetivät hyvän keikan taas kerran. Itse olen kyseisen bändin nähnyt livenä muutaman kerran enkä vieläkään ole kyllästynyt. Pikkuisen tuo kylmä ja sateinen keli rokotti viihtyvyyttä, eikä sitä edes tullut tutustuttua festarialueeseen sen enempää kuin mitä haettiin ruokaa välillä. Ei edes käynyt mielessä että olisi hakenut teltasta jotain kylmää juomaa. Sormethan siinä olisi jäätynyt.Keikan jälkeen käveltiin autolle ja lähdettiin ajelemaan kotia kohti joskus kahdentoista ja puoli yhden välillä. Sen verran kylmä oli, että tilattiin sauna lämpimäksi, jotta päästiin sulattelemaan umpijäässä olevia jäseniä. 
Hieman kotona viestiä ihmeteltiin, kun siihen aikaan pyydettiin laittamaan sauna lämpiämään. 🙂
On muuten aika hienon näköistä yöllä tuolla moottoritiellä kun ei ole pahemmin muuta liikennettä. Pitää vaan olla varuillaan niissä kohdissa missä on aukkoja hirviaidoissa. 

Eilinen päivä menikin aika laiskotellessa. Nukuttiin puolille päivin melkeen, syötiin aamupala ja mentiin pihalle taloyhtiö talkoisiin. Pari-kolme tuntia ehdittiin pihalla olemaan kun taas alkoi sade. Ei muuta kuin kamat kasaan ja sisälle. 

Tänään on taas ollut työpäivä ja salipäivä. Onneksi oli vain tällainen jämäpäivä, saa taas rauhoittua viikonlopun viettoon. Ja vielä kun tuo mies oli imuroinut ennen kuin haki mut töistä kotiin niin ei tarvinnut heti alkaa siivoamaan. 🙂


Mukavaa viikonloppua!!!

Share this post: