Juoksumessuja ja joogaa

Mennyt viikko meni kuin menikin taas lepäillessä ja lähes kokonaan ilman treenejä.
Maanantaina kävin testaamassa uudet pyöräilykengät ja lukkopolkimet, tiistaina olin taas kipeänä. Ihan en osaa sanoa onko pääasiassa allergian ja astman aiheuttamaa koska myös flunssainen olo yllätti. Lääkäri oli sitä mieltä, että kyseessä oli yhdistelmä kaikkia. Virusperäinen hengitystietulehdus, astmaa ja allergiaa. Puhekielto ja treenikielto.

Viikolla ei siis tullut käytyä juoksemassa eikä salillakaan. Kuitenkin lauantaina lähdin käymään Vauhtisammakolla Turussa katsomassa juoksumessujen tarjontaa. Ennalta tiesinkin, että siellä olisi testattavana erilaisia juoksukenkiä ja -reppuja. Näitä lähdinkin katsomaan ostohousut jalassa. Tulevalle Nutsille on tarvetta isommalle repulle, koska tuohon Camelbakiin ei itse juomarakon ja muutaman geelin tai patukan lisäksi mahdu paljoakaan muuta tavaraa.

Salomon S-Lab Sense Ultra, nämä meni tilaukseen
Mies lähdössä testaamaan reppua juoksussa.

Löydettiin Salomonin piste, jossa Minna (muistaakseni) esitteli reppuja tai oikeastaan liivimallisia reppuja, takkeja ja kenkiä. Häneltä saatiin todella asiantuntevaa opastusta koon ja mallin valinnassa. Samoin kengistä hän osasi kertoa todella hyvin mitkä ovat minkälaiselle matkalle hyvät. Niitä päästiin myöhemmin testaamaan myös jalkaan, kun suunnattiin mäkitreenipaikkaa kohti. Mies testasi kengät ihan juoksussa, mutta itse jouduin tyytymään paikallaan jalkaan testaamiseen. Hyvä tuntuma saatiin kenkiin ja ne menivät ostoslistalle repun kaveriksi. Suuri kiitos ja iso plussa menee Minnalle tuotteiden esittelystä!

Hoka One One Clayton

Hoka One One Clifton

New Balance Vazee

Juoksumessuilla päästiin myös testaamaan Hoka One Onen kenkiä ja normaaliin juoksuun esimerkiksi puolimaratonille löysin myös heidän valikoimastaan hyvän kengän, Claytonin, joka tuntui omaan jalkaa todella hyvältä. Clifton oli huomattavasti kapeampi malli ja vaikka olen tottunut juoksemaan Adidaksen Adizero Adioksilla ja Bostoneilla, oli tämä kuitenkin ahtaamman tuntuinen. Hoka One Onen Clayton meni myös ostoslistalle tulevaa varten. Tällä hetkellä en ole ostamassa uusia ”katukenkiä” vaan ajattelin pärjätä tämän kesän Adidaksilla ja New Balanceilla, jotka ostin viime syksynä.

Testijuoksulla

Pääsin myös testaamaan New Balancea, mutta niistä kokeilin ainoastaan yhtä Freah Foamin mallia ja nekin tuntuivat ihan hyviltä jalassa. Syksyllä on kuulemma tulossa uudet juoksumessut niin jos silloin pääsisi testaamaan tossuja ihan juostessakin.

Juoksumessuilla oli paikalla myös Evoken ja Ginger Peoplen puolelta Endorfiinikoukussa-blogin Elina. Oli kiva vaihtaa muutama sana myös Elinan kanssa, jonka olen aiemmin tavannut tammikuussa HCR:n lehdistötilaisuudessa ja Go Expossa. Lisäksi Elinalla oli mukana muutamia Suunnon urheilukelloja, mutta itse en sen enempää niihin tutustunut, koska miehellä on jo Suunnon Spartan Ultra ja siihen olen tutustunut kotona.

Evokea välipalaksi kesken työpäivän

Evoken ja Ginger Peoplen tuotteet ovat itselleni ennestään yhteistyön kautta tuttuja ja niitä tuotteita voin suositella kenelle tahansa. Maittavia patukoita, mehuja, inkiväärisiirappia, inkiväärimehua ja vaikka mitä ja kaikki nämä ilman lisäaineita.
Vauhtisammakon tiloista löytyy myös meille molemmille tutun hierojan toimipiste ja Kimmo olikin mukana messuilla hierontatarjousten kanssa. Meillä oli vielä edellisestä kortista käyntejä jäljellä, joten emme tällä kertaa ostaneet uutta korttia, mutta aikoja kuulemma varattiin todella hyvin.
2XU:n tangosta ihastelin uusia kompressiotrikoomalleja, joissa on ihania uusia kuoseja aiemmin totuttujen mustien tilalla. Myös ne menevät sinne ostoslistalle odottamaan hankintaa joskus myöhemmin.
Kehonkoostumusmittaus olisi myös ollut mahdollista saada tehtyä Vauhtisammakolla, mutta nyt en reilun kuukauden treenitauon jälkeen uskaltautunut mitattavaksi. Ehkä loppukesästä.

Myöhemmin messujen päätyttyä Vauhtisammakolla päästiin siis vielä testaamaan Salomonin ja Hoka One Onen polkujuoksukenkiä Luolavuorelle ja sieltä löytyikin molemmille uudet kengät. Eikä voinut väittää vastaan, kun Suomen tämän hetken paras polkujuoksija Henri Ansio oli niitä suosittelemassa ja mukana testilenkeillä.

Salomon S-Lab Sense 6

Salomon S-Lab Sense Ultra

Salomon Speedcross

Salomon S-Lab Sense Ultra

Juoksukenkätestien jälkeen oli vielä vuorossa joogaa juoksijoille Pure Movella. Tunti oli täyteen varattu jo ennen lauantaita ja miksei olisi, jooga on juoksijalle todella hyvää vastapainoa juoksulle. Kerran viikossa pitäisi kaikkien juoksijoiden tehdä pitkiä venytyksiä ja rentoutua.
Jooga oli todella hyvä ja ohjaaja kävi meitä opastamassa pitkin tuntia ihan yksitellenkin. Voin hyvin suositella Pure Moven joogatunteja. Ja tänään tuntuu vatsalihaksissa että jotain on tehty ja myös yläselän lihasten jumit aukesivat.

Kotiin päästyämme laitettiinkin molemmille uudet polkujuoksukengät ja juoksureput tilaukseen ja niitä toivottavasti päästään testaamaan viimeistään pääsiäisenä. Ja voi olla, että ne tulevat käyttöön Bodomillakin.

Hyvän tapahtuman kaikin puolin oli Vauhtisammakko järjestänyt, näitä lisää 🙂

Share this post:

2 Comments
  1. Unknown

    Voi, kuulostaapa todella mukavalta tapahtumalta! Olisi tosi hienoa joskus päästä testailemaan kenkiä aivan käytännössä ja vielä noin isoa valikoimaa. Kovasti olen myös etsiskellyt kompressiotrikoita mutta vielä ei ole sopivia kohdalle osunut. Kummallista, että monessa mallissa isomman koon trikoot tuntuu löysältä ja pienemmän koon housut ei mene jalkaan. 2xu:ta en ole kylläkään vielä päässyt sovittamaan… 🙂

  2. Tanja

    Oli todella kiva päivä ja odotan tuota syksyistä jo nyt.
    Kompressiotrikoot kuuluu olla aika napakat päällä. 2XU:n trikoissa on mun mielestä hyvät kokovaihtoehdot. Ja löytyy eri mallisia, myös korkeampi vyötäröisiä. Kannattaa käydä testaamassa ??
    Itsellä myös yhdet Skinsin kompressiot, mutta jotenkin tykästynyt noihin 2XU:n malleihin. ?

Comments are closed.