Joulun odotusta

Joulun odotus alkaa olla loppusuoralla ja meidänkin perheessä valmistelut on ihan hyvällä mallilla.


Betoniporo

ja Pentikin porot


Viime viikolla ostettiin viimeisiä joululahjoja ja nyt viikonlopun aikana on siivottu, laitettu vähän jouluista tunnelmaa kotiin ja leivottu pipareita. 
Mitä meillä jouluun sitten kuuluu? Ainakin hyvää ruokaa, kynttilöitä, herkkuja ja yhdessä oloa. Kinkku odottaa jääkaapissa tiistaita ja uuniin pääsyä, suklaat on ostettu ja hups.. kohta myös syöty 🙂 Pitää varmaan ostaa lisää suklaata ennen aattoa. 


Pari vuotta sitten tehty käpytonttu sai kelkan
Kaupasta haetaan vielä rosolli, perunat ja lantut laatikoita varten, lihapullia pyöräytetään tiistaina. Kaikkea en tee itse, koska olen töissä vielä tiistaina, joten jostain joudun luistamaan. Laatikot teen itse joka vuosi, koska ne vaan on parhaita itse tehtynä, samoin lihapullat pitää olla itse tehtyjä. 
Lapsetkin on kaikki kasassa. Vanhimmainen pääsi armeijasta pois juuri sopivasti jouluksi ja keskimmäinenkin lupasi tulla kotiin jouluksi. Lisäksi saan oman isäni meille aattoiltana, kun päästään kotiutumaan. Aattoaamusta on tapana ollut käydä miehen isovanhempien luona, jossa on heidän perhettään enemmänkin. Siellä syödään riisipuurot ja jouluruokia, suosikkina itse savustettu lohi.


Ikeasta löydettiin ihania purkkejaTää ei tykkää tonttulakista eikä poseerauksestaTänä vuonna joulua on odotettu vähän enemmän kuin aiemmin, ehkä siitä syystä, että viime vuonna meillä meni joulu maapallon toisella puolella. Tuolloin kävimme mun serkun luona Länsi-Australiassa Perthissä ja perinteet oli hieman erilaiset kuin täälläpäin. Lisänsä erilaisuuteen toi myös reilu +30 asteen lämpötila. 


Miten teillä muilla, kuuluuko jouluun joka vuosi jotain tiettyjä asioita? Entä oletteko tuoneet tänä vuonna mukaan jotain uutta?


Share this post: