Italia valloitti – osa 2

Viime viikolla jaoin hieman kuulumisia syyskuun alun Italian reissulta.
Tuo matka alkoi Bergamosta, Milanosta ja Monzasta jonka jälkeen siirryimme hieman rauhallisempiin maisemiin Como-järvelle. Tai itse asiassa tuolla Leccon puolella se ainakin paikallisen kartan mukaan on Lago di Lecco ja vasemman puoleisen haaran nimi on Lago di Como.
Seuraava majoituspaikka oli siis Leccossa ja ainakin hotellivalinta osui nappiin. Lähellä keskustaa ja ihanat maisemat huoneen ikkunasta järvelle.
Vastapäätä kohosi pieni vuori, Monte Barro, jonka huipulle myös me patikoitiin. Näköalat oli huikeat ja siinä sai hyvin päivän liikunta-annoksen, kun edestakainen matka huipulle ja takaisin alas oli 9,6 kilsaa. Monte Barron reissusta kerroin jo aiemmin täällä ja kuvatkin sieltä löytyy samasta paikasta.

Leccosta kävimme myös veneajelulla Bellagiossa, jossa myös yövyimme loman viimeiset pari yötä sekä Varennassa joka sijaitsee lähes Bellagiota vastapäätä järven toisella rannalla.
Kaikki kohteet aivan yhtä ihania, Lecco suurempi kaupunki kuin Bellagio tai Varenna, mutta oma viehättävyytensä kaikissa. Varenna on kuuluisa kuvauksellisesta ulkonäöstään ja sen voin allekirjoittaa. Niissä maisemissa silmä lepäsi.
Reissaaminen kohteiden välillä oli helppoa junalla ja linja-autolla, ei paljon matkakassaa pienentänyt ne matkat ja muistaakseni linja-auto kulki kerran tunnissa ja juna olisiko ollut pari kertaa tunnissa.
Rakastuin Comon ympäristöön täysin 🙂

Tämän enempää en lähde kirjoittelemaan vaan annan kuvien kertoa lisää 🙂

Share this post: