Valokuvauksen polulla

Terveisiä Olympuksen järjestämältä valokuvauskurssilta! 


Lähdin keskiviikkona suoraan töistä bussilla kohti Hesaa ja Ravintola Lasipalatsia, jossa Tyyliä metsästämässä-blogin ihana ja rempseä Veera piti meille tiukan kolmen tunnin valokuvauskurssin. Kurssilla opastettiin Olympuksen järkkäreiden käyttöä ja ihan perusasetusten säätöjä. Lisäksi saatiin paljon todella hyviä vinkkejä eri tilanteiden kuvaamiseen ja Veera jopa vinkkasi muutamasta kameran huijauskeinosta. 
Veera osasi kyllä selittää kaiken niin, että tällainen uuvattikin ne tajusi. Lisäksi Veeran rempseä tyyli piti koko porukan hereillä, eikä yhtään tylsää hetkeä tullut. Kuultiin kaikenlaisia hulvattomia tarinoita, mitä Veeralle on tapahtunut valokuvien kanssa. 

Välipalaa ja muistiinpanovälineitä


Mulle, joka aiemmin on kuvannut pääasiassa kännykällä, tämä kurssi upposi kuin nyrkki silmään! Useamman kerran illan aikana tuli selkeä ahaa-elämys, kun tajusin mitä mikäkin nappula tekee, ehkä ihan hyvä oppia nekin. Opin miksi valotusaika on niin tärkeä ja myös sen, että salamavaloa kannattaa käyttää myös ihan valoisana kesäpäivänäkin. 

Sain tuosta kurssista todella paljon lisää rohkeutta, itsevarmuutta ja ideoita. Nyt pitää vielä raivata aikaa kuvaamiselle kalenterista ja muistaa kantaa tuota Olympuksen PEN E-PL7:aa mukana käsilaukussa jatkuvasti. Sille pitää varmaan ostaa ihan oma laukkunsa vielä. Ja pari objektiivilisäkettä tuli hankintalistalle tuolta kurssilta myös, varmaankin yksi on makrolisäke ja toinen ehkä laajakuvalisäke. Löytyisi myös tuo kalansilmälisäke, jolla saa otettua niitä hauskoja koirankuonokuvia. 

Mustikkaa ja mansikkaa


Kurssilla oli myös useampi bloggari, itseäni paljon suositumpia ja tunnetumpia, kuten Mikko blogista Private Blend ja Pinkit korkokengät-blogin Maiju. Mikon tunnistin heti, onhan hän usein vilahtanut myös Monan blogissa. Maijun sain vieruskaverikseni ja sainkin kuulla hänen ja parin muun tekemästä raakaruokakirjasta. Pitää varmaan käydä ostamassa se joku päivä. 
Vähän ennen iltakymmentä lähti bussi takaisin kohti Turkua ja kotona olin vasta puolen yön paikkeilla. Seuraava työpäivä kuitenkin meni ihan hyvin vaikka unet jäivät vähemmälle. 

Nyt varmaan moni miettii, että miks ihmeessä mä oon bussilla menny kun junatkin kulkee. No ihan siitä syystä, että maksoin tuosta Hesan reissusta alle 15€ meno-paluu. Ei paljon kannata junalla enää reissata. Lisäksi pääsin samalla bussilla Raision keskustaan saakka, joten taksimatka jäi aika lyhyeksi.

Olympus siis järjestää näitä ilmaiskursseja suurimmissa kaupungeissa aina välillä. Kannattaa seurata Olympusta instagramissa Olympus Suomi-nimellä, koska näitä kursseja mainostetaan siellä. 
Itselläni ehti juuri mennä tuo Turun kurssi sivu suun, koska ostin kameran noin kuukausi sitten, mutta hyvin tuonne Helsinkiinkin kurssille pääsi.
Nämä kuvat ovat lähinnä räpsäisyjä eri asetuksilla, eli ei ole pahemmin mietitty kuvakulmia tai asetelmia.


Kamera poikineen Ei muuta kuin mukavaa viikonloppua! 


Share this post:

2 Comments
  1. maiju

    Oli kiva tavata ja löytöä myös sun bllogisi.

  2. Tanja

    Kuin myös Maiju 🙂 Olen tässä kehunut niitä sun pinkkejä Dr Martenseja, on ne vaan niin makeet!

Comments are closed.