Rennon letkeä ja aurinkoinen sunnuntai

Pakko kertoa sunnuntain kuulumisista, sen verran ihana ja aurinkoinen päivä oli!

Herätys oli varmuuden vuoksi laitettu klo 9.30, koska ei sitä koskaan tiedä milloin tuo koirus päättää nukkua pitkään tai milloin itseä nukuttaa normaalia kauempaan. No ei paljon herätystä tarvittu kun karvakorva tuli vähän kahdeksan jälkeen sängyn viereen häntä heiluen katselemaan, että kumpi herää ensin. On muuten aika hauskaa, kun tietää katsomattakin, että kaverin kuono on siinä sängyn laidalla ja häntä heiluu vimmatusti. Ja erehdy vaan avaamaan silmät niin on naama pesty sen jälkeen 😀 Kuitenkin kaveri odottaa kiltisti lupaa saada hypätä sänkyyn sanomaan huomenet meille. 
Aamulenkin ja aamupalan jälkeen otettiin rauhallisesti hetki ja sen jälkeen lähdettiin käymään Vauhtisammakon Galileossa josta suunnattiin Turun keskustaan lounaalle.
Oli muuten aika hauska näky, kun menin tuohon Galileoon kesämekko päällä 😀

Lounaspaikaksi oli jo etukäteen valittu aivan ihana kahvila keskellä Turkua, tai tarkemmin sanotuna Aurajoen rannasta Apteekkimuseon takaa, Cafe Qwensel.
Mieheni oli käynyt tuossa vanhassa puutalossa sijaitsevassa kahvilassa lounaalla aiemmin työporukan kanssa ja halusi viedä minutkin sinne lounaalle.
Ja kyllä paikka on kehujen arvoinen! 
Syötiin erittäin maukkaat maalaissalaatit lohella ja jälkiruoaksi sitruuna-marenkipiiraan palat. Salaatti oli sopivan runsas ja ei edes hinnalla pilattu, 10 € salaatista johon kuuluu samaan hintaan kahvi. Sitruuna-marenkipiiraan hinta oli 4€ ja kyllä oli joka sentin arvoinen! Melkein vei kielen mennessään. 
On aika uskomatonta, että keskellä Turkua löytyy tuollainen ihana vanhanajan kahvila, josta saa aivan ihania leivonnaisia.
Varmasti tulee käytyä useamminkin kesän aikana!
Lounaan jälkeen oli pakko vielä jäädä kävelemään pitkin jokirantaa, koska aurinko paistoi niin kauniisti. Liikkeellä oli jo jonkin verran kesälomalaisia, turisteja kuten jotkut heitä kutsuvat, ja ihan turkulaisiakin. Melkein jokilaivatkin olisivat houkuttaneet parille kylmälle, mutta illalla oli edessä tunnin juoksulenkki Vauhtisammakon juoksukoululaisten kanssa, joten kylmät sai jäädä toiseen kertaan ja siirryttiinkin kotiin ja takapihan terassille makoilemaan. 
Sen verran lämpimästi tuo aurinko paistoi, että meinasi lämmin tulla väkisinkin. Ja aurinkorasvaa sai lisätä koko ajan. Pitääkin muistaa taas ottaa tuo aurinkorasvapullo käsilaukkuun niin, että se on mukana joka paikassa. Itselläni on ainakin perus skandinaavinen iho, joka palaa helposti. Ja muutenkin olisi hyvä jos kaikki muistaisivat sen käytön. Tai edes istuisivat varjossa jos ei rasvaa ole mukana. Varjossakin ruskettuu. 🙂

Illalla olikin vielä juoksukoulun sunnuntailenkki ja paikalle olikin tullut aika paljon osanottajia vaikka sää olisi houkutellut muihin touhuihin varmaan melkein kaikkia. Toisaalta, mikä sen parempaa tekemistä aurinkoiselle kesäillalle kuin juoksulenkki hyvässä porukassa ja sopivalla vauhdilla.

Meillä alkaakin nyt viimeinen viikko ennen puolimaratonia. 
Seuraava viikko onkin enimmäkseen jalkojen ja kehon huoltoa sekä hiilari- ja nestetankkausta, jotta lauantaina oltaisi mahdollisimman hyvässä iskussa. Salitreenit saa suosiolla jäädä väliin ja jos huomisen jälkeen mennään juoksemaan, saa lenkit olla kevyitä. 
Tulevan viikon aikana käydään vielä Vauhtisammakolla Galileossa pari kertaa ja pari kertaa käydään myös High Care Centerissä alipainehoidossa.

Ja muuten, uudet juoksukengät oli aivan loistavat! Askel rullasi kevyesti ja muutenkin ne tuntui todella hyviltä jalassa. Eikä ole penikat kipeinä!

Nyt oikein mukavaa ja toivottavasti aurinkoista alkuviikkoa kaikille!!


Share this post: