Viikko H-hetkeen

Nyt se alkaa lähestyä kovaa vauhtia, Forssan Suvi-illan puolimaratoni nimittäin.  On enää viikko tuohon tapahtumaan ja enää ei voi treeneillä parantaa tuloksia tai tekniikkaa. Näillä mennään siis 🙂


Viimeiset vetotreenit


Torstaina kävin Vauhtisammakon järjestämässä varusteillassa Turun Hansan Intersportissa ja ostin juoksukoululaisten kampanjahinnalla uudet lenkkarit. Vanhoissa alkoi jo saumat ratkeilla vaikka ne on ostettu vajaa vuosi sitten. Nyt sain myös Vauhtisammakon Mikolta neuvoa oikean kengän valintaan. Valinta osui Niken Zoom Fly-malliin. On muuten hienot! Vielä kun pääsisi testaamaan niitä ja niinhän mä pääsenkin huomenna juoksukoulun sunnuntailenkillä.Tänään aamupäivällä käytiin Vauhtisammakolla Galileossa ja sieltä suunnattiin viimeiselle salitreenille vähään aikaan. Salitreeni oli todella kevyt, noin 50% viime ajan normaalitreenistä. Oli se aika outoa tehdä niin kevyillä painoilla, kun on tottunut rehkimään. Paljon on tähän treeniaikaan viime syksystä tänne kesäkuulle mahtunut mukaan ja olen saanutkin kunnian tehdä yhteistyötä useiden yritysten kanssa.

Viimeisimpänä yhteistyönä sain edullisesti Keskisen Kello Oy:ltä uuden sykemittarin, Suunto Ambit2 R Black:n jonka voit tilata heidän verkkokaupastaan. Toimitus oli todella nopea, tein tilauksen viikonloppuna ja jo tiistaina oli sykemittari postissa noudettavissa. 

Tuohon mittariin päädyin sen vuoksi, että siinä on ne ominaisuudet, joita sykemittarilta kaipaan; juoksunopeuden mittaaminen sekä minuuttia per kilometri että sen hetkinen vauhti km/h, matkan pituuden mittaus, askeltiheyden mittaaminen, GPS ja keskisyke sekä reaalisyke, palautumisaika, korkeuserot ja myös netissä oleva ohjelma jonne voit tallentaa treenit ja vaikka luoda treeniohjelman. Saat seurattua kehitystä helposti tuon Movescountin avulla.
Lisää kokemuksia tuosta Suunnon Ambit2 R Blackista, kun olen saanut testattua sitä hieman enemmän.

Viime aikoina on verkkokauppojen suosio kasvanut huimasti ja netin kautta voit ostaa jo melkein mitä tahansa. Netin kautta ostamisen suosio on paljon sen helppouden ja nopeuden ansiota. Ei tarvitse välttämättä lähteä sinne kivijalkamyymälään jonottamaan heti työpäivän jälkeen tai kauniina kesäpäivänä. Voit tehdä ostoksen juuri silloin kuin on itselle sopiva hetki shoppailla. Tämän lisäksi on helppo vertailla eri verkkokauppojen tarjontaa ja hintatasoa kun voit hakea useammasta samanaikaisesti. 
Myös verkkokauppojen palvelussa ja nopeudessa on eroja. Itse olen uskaltautunut käyttämään pääasiassa vain kotimaisia verkkokauppoja, mutta tiedän lähipiiristäni useita jotka ovat tilanneet myös rapakon takaa verkkokaupasta, eikä mitään ongelmia ole tullut. Ainoa vain ulkomaisissa verkkokaupoissa on se, että kannattaa tarkistaa tuleeko ostoksen loppusummaan veilä mahdollisesti tullimaksut päälle. voi olla aika ikävä yllätys jos ostaa merkkilaukun tai kengät omasta mielestään halvalla ja päälle tuleekin tullimaksu joka nostaa hinnan yli kotimaisen hinnan.

Keskisen Kello Oy:llä on valikoimissaan sykemittareiden lisäksi laaja valikoima rannekelloja, koruja ja muita lahjatuotteita. Heillä on ilmainen toimitus kaikkiin normaalihintaisiin tuotteisiin sekä 1-3 vuorokauden toimitusaika varastossa oleville tuotteille. Kaiverruksen saat myös ilmaiseksi tuotteisiin joihin kaiverrus on mahdollista tehdä. Tuotteilla on 30 vrk:n palautusaika, poislukien kuitenkin kaiverretut tuotteet mikäli kyseessä ei ole valmistusvirhe. Heiltä saat tilattua tuotteet myös laskulla ja osamaksulla.
Aika hyvä palvelukonsepti Suomen suurimmalle kelloverkkokaupalle on luotu!

Ja jos välttämättä haluat vierailla heidän kivijalkamyymälässään, löydät sen varmaankin kaikille suomalaisille tutusta paikasta, Tuurissa sijaitsevan Suomen suurimman kyläkaupan Veljekset Keskisen kauppakadulta. Täällä sijaitsee myös verkkokaupan varasto.

Olen siis saanut aika hyvät eväät ensimmäistä puolimaratonia varten ja alkaa olemaan myös hieman paineita. Jännittää ensinnäkin se, että pääsenkö tavoiteaikaan tai edes lähelle sitä. Joskus kuukausi-pari sitten heitin tavoiteajaksi 2h 20min-2h 30 min. Kuitenkin nyt parin kuukauden lisätreenien jälkeen en olisi kovinkaan tyytyväinen jos aika menisi tuonne 2h 30 minuuttiin. 

Nyt siis viimeinen viikko käyntiin ennen koitosta. Annetaan kropan vähän huilata ja latautua. Tehdään vain kevyttä juoksua ja jätetään salitreenit kokonaan väliin. En halua ottaa riskiä, että joku paikka on jumissa liiallisen treenin takia ensi lauantaina.

Kaikki mukaan vaan Forssaan ensi lauantaina 14.6 joko juoksemaan tai kannustamaan!! Ja peukut pystyyn että keli suosii juoksijoita, ei liiallisella helteellä eikä kaatosateella vaan sopivalla kesäkelillä.


Share this post: