Positiivisuus on per.. parasta

Nauru pidentää ikää kuulemma. Ja jos ei oikeasti pidennä niin kyllä se tekee elämästä niin paljon mukavampaa.

Älä vaan puhu mulle

Suomalaisen perusluonteeseen kuuluu skeptisyys ja synkkyys. Bussissa halutaan istua mieluiten yksin, laitetaan laukku viereiselle penkille ja tuijotetaan ikkunasta ulos ettei vaan kukaan voi katseellaan vihjata haluavansa siihen istumaan.
Hississä tuijotetaan lattiaan, ettei vaan tarvitse tervehtiä kanssamatkustajia ja ulkomailla hakeudutaan ensimmäiseksi baariin jossa on suomalainen henkilökunta.

Hinnalla millä hyvänsä

Mutta löytyy paikka jossa suomalaiset kokoontuvat sankin joukoin ja voivat olla välillä liiankin lähellä toisiaan. Samassa paikassa tulee meistä esille myös hieman röyhkeyttä ja omaa etua puolustetaan vaikka tönimällä muita.
Se paikka on jono. Uuden liikkeen avajaiset joissa 100 ensimmäistä saa ilmaisen ämpärin. Ajan juuri siihen liikkeeseen vaikka 20 kilsaa enkä oikeasti edes tarvitse sieltä mitään. Ehkä ämpärissä on jotain tuotenäytteitä, ehkä ei. Mutta ämpäri on saatava!

En mä nyt tiedä, tällainen vaan

Suomalaisia ei myöskään pidä alkaa kehumaan. Kohteliaisuuksia ei osata ottaa vastaan vaan vähätellään itseään tai tekemisiään. Enhän minä nyt mitään.. Se nyt vaan oli sellainen pikkujuttu..
”Oot käynyt kampaajalla, onpas kivat hiukset” – ”No en mä nyt tiedä, tällainen hiirenhäntä ja ei nyt minkään värinenkään”.

No nyt ne kaikki tuijottaa

Suomalaiset myös nolostuvat helposti. Ei uskalleta sanoa omaa mielipidettä, koska pelätään mitä mieltä muut siitä ovat. Tai olet kahvilajonossa ja vahingossa kaadat kahvit tiskille. Haluaisit kadota maan alle eikö? Hei, ei se niin vakavaa ole, kaikille niitä vahinkoja sattuu! Ja oikeasti, kukaan ei edes huomannut.

Seiso tekemisiesi takana

Kuulostaako yhtään tutulta? Voin myöntää, etten itsekään aiemmin osannut käsitellä kehuja. Nykyään osaan jo kiittää ja voin jopa olla ylpeä jostain tekemisestäni, kun saan hyvää palautetta. Jossain vaiheessa aloin kunnolla miettiä asiaa. Miksi kävisin kampaajalla tai ostaisin uusia vaatteita jos en oikeasti muka tykkää lopputuloksesta? Tyhmähän sitä on jos on ostanut uuden kalliin takin ja sanoo kaverille, että tällainen riepu. Miksi sitten ostit jos et tykkää?

Sitä tikulla silmään joka…

Usein jäädään myös murehtimaan menneitä muistamatta niitä hyviä asioita joita menneisyydessä on tapahtunut. Mennyttä ei voi lähteä muuttamaan eikä useimmiten ole tarvettakaan, sillä juuri ne menneet ovat tuoneet sinut siihen pisteeseen jossa olet juuri sillä hetkellä ja muokanneet sinusta juuri omanlaisesi. Yksikin asia eri tavoin tehtynä olisi kuljettanut eri suuntaan.

Positiivisuus on per… parasta

Opetellaan siis nauttimaan niistä elämän hyvistä asioista ja ottamaan opiksi virheistä. Sen voi aloittaa vaikka aamulla tervehtimällä bussikuskia, jättämällä viereisen istuimen vapaaksi ja huikkaamalla huomenet työkavereille.
Seuraavan kerran, kun ystävä kehuu uutta paitaasi tai kampaustasi, kiitä kehusta. Ole tyytyväinen tekemääsi hankintaan.
Jos ulkona sataa vettä ja on synkkää, ajattele, että vesisateen tilalla voisi olla vaikka hirmumyrsky, joka veisi rakennukset mukanaan. Tai ehkä luonto juuri sillä hetkellä tarvitsee vettä selviytyäkseen. Joo tiedän.. Syksy ja talvi ovat märkää ja synkkää aikaa. Mutta hei, miten ihanalta kevät, aurinko ja lämpö tuon pimeän jälkeen tuntuvat?
Anna itsellesi aikaa talvella pimeän aikaan rauhoittua. Osta pari-kolme kirjaa jotka luet iltojen aikana. Aloita uusi harrastus, josta saat energiaa. Miten olisi vaikka jooga? Rauhallinen tunnelma, melkein kesäisen lämmin tila, venytä keho irti jumeista.

Itse olen ajatellut, että jokaisesta viikosta haen yhden asian, joka on ollut positiivinen. Joku asia, jonka haluan jatkossakin pitää mukana. Asia voi myös olla joku hassunhauska tilanne, joka ei välttämättä naurattanut juuri tapahtumahetkellä, mutta jolle osasit nauraa hetkeä myöhemmin.
Opettele nauttimaan elämästä, naura aina kun siihen on mahdollisuus 🙂

Kuka lähtee mukaan? 

Share this post:

2 Comments
  1. Tanja

    On ihan hyvä välillä pysähtyä miettimään asioita hieman syvällisemminkin 🙂

Comments are closed.