Joulun aikaa

Pikkujoulu, ensimmäinen adventti ja joulukuun alku. Tähän viikonloppuun meillä on sisältynyt pikkuisen joulun tunnelmaa. 
Eilen tuli käytyä ostamassa joululahjoja, leivottua sekä syötyä pipareita ja joulutorttuja glögin kanssa. 
Piparitaikinan tein jo perjantaina illalla ja eilen iltapäivällä se oli valmis leivottavaksi. Ensi vuonna täytyy muistaa, ettei koskaan kannata korvata piparitaikinan voita margariinilla, vaikkakin reseptissä lukee margariinia. Oli aika pehmeää taikinaa ja jouduin laittamaan aika paljon lisää jauhoja leivontavaiheessa. Mutta onneksi niistä silti tuli ihan syötäviä ja kuopus sai koristellakin jonkun verran pipareita. 
Suurin osa joululahjoista on jo hankittu, pari pitäisi vielä ostaa ja osa tuodaan reissusta. 
Eilen etsittiin lautapeliä 5-vuotiaalle ja ensin käytiin Br-lelukaupassa, mutta siellä valikoima oli aika suppea. Stockalta löytyi huomattavasti enemmän pelejä ja sattui sopivasti olemaan vielä -20% kanta-asiakas etuna. 
 Turun keskustassa huomasi hyvin, että jouluostokset on hyvässä vauhdissa. Ihmisiä oli joka puolella tungokseen saakka. Hansa-korttelissa oli Stockan sisäänkäynnin edessä suklaata eri muodoissa korkeat pinot. Siitä vain valitsemaan perinteisiä tai ei niin perinteisiä. Oli suklaalevyjä, konvehteja, joulukalentereita ja erikoissuklaata. Suklaasyöpön taivas siis. 

Jotkut tekevät myös jouluherkkuja terveellisemmistä raaka-aineista muokaten, mutta itse en vielä ole siihen lähtenyt. Joulu on vain kerran vuodessa ja haluan kyllä nauttia vanhoista tutuista herkuista tuolloin. Mutta kukin tavallaan. 🙂

Tänä vuonna meille ei pahemmin laiteta joulukoristeita esille, koska täällä ei ole kukaan kotona jouluna. Pikkuisen ajattelin kuitenkin laittaa valoja ja pikkuesineitä, jotta saadaan vähän sitä jouluista tunnelmaa. Ulkonakaan ei ole lunta niin sekään ei ole avuksi. Kukkia ei viitsi hankkia, koska ne kuihtuisivat kuitenkin ennen kuin tulemme takaisin kotiin.

Eiliseksi oli luvattu myös lunta ihan eteläiseenkin Suomeen, mutta ei meillä ainakaan näkynyt yhtään. Vettä sen sijaan satoi. Toivottavasti edes jouluna saisitte nauttia lumisesta näkymästä. On se vaan niin paljon kauniimpaa kun maa on valkoinen. 

Oikein ihanaa joulun odotusta kaikille! 
Share this post: