Viilennystä helteellä karvakorville

Ei pitäisi valittaa lämpimästä aurinkoisesta kelistä nyt, kun siitä viimein saa nauttia. Enkä mä ajatellutkaan valittaa, kunhan vaan annan pientä vinkkiä miten voi viilentää ja helpottaa nelijalkaisten ystävien oloa ainakin.

Meillä tuo toinen puoliskoni bongasi jostain netin syövereistä vinkin koirien kotijäätelöstä. Ostettiin karvakorvaa varten maustamatonta jugurttia ja laitettiin pahvimukeihin jugurttia ja vettä 50/50 ja sekaan muutama koiran ruokanappula. Ei muuta kuin pakastimeen yöksi ja siinä se oli! Helppoa kuin heinänteko ja koira nautti 🙂
Annettiin se jäätelö pahvimukeineen kaikkineen tuohon takapihan terassille eikä kestänyt kuin muutama sekunti, kun jo muki oli revitty irti ja kaveri nuoli ja jyrsi jäätelöannostaan. Eikä se sulanutkaan ihan heti, kun oli sen verran iso annos tuo puoli mukillista. 

Toinen viilennyskeino meillä on lasten kahluuallas. Lapset on jo sen verran isoja ettei ne enää altaassa pahemmin loju, joten Pontus saa pitää koko altaan itsellään. Siellä onkin kiva kahlailla välillä, ja tietysti sen jälkeen tulee ihan hirvee hepuli ja kaveri juoksee ympäri olohuonetta ja kuivailee itseään mattoon. 😀 Taitaa olla aika yleistä koirilla nuo hepulit suihkunkin jälkeen, ainakin mitä olen tutuilta koiranomistajilta kuullut.Normaalisti tuo meidän otus on päivät yläkerrassa, kun me ollaan töissä, mutta nyt kesäkuumalla ollaan otettu koira alakertaan viileämpään tilaan ruoka ja vesi mukana. Ollaan kyllä jätetty yläkerran portti auki jos kaveri haluaisi ylös jostain syystä. Mutta joka päivä on kaveri ollut alakerrassa, kun ollaan töistä kotiuduttu.

Käytiin muuten koirulin kanssa sydänultrassakin alkuviikosta. Pontus sai rokotuksen heinäkuun alussa ja silloin kuultiin sydämessä pientä sivuääntä ja koska kaveri sai myös määräyksen käydä hammaskiven poistossa, piti sydämelle tehdä tuo ultraääni-tutkimus. Hammaskiven poistoa varten koira pitää rauhoittaa ja sitä kun ei voi tehdä jos sydämessä on jotain vialla.
Ei löytynyt ultrassa mitään vikaa sydämessä, ei rakenteellista eikä virtauksissakaan mitään. Eli kyseessä on harmiton sivuääni 2/6. Ei tarvitse muuttaa ruokavaliota eikä liikkumisia vaan ihan normaalisti saa koira elellä ja olla koira 🙂
Huomenna on sitten edessä se hammaskiven poisto. Viedään Pontus aamulla eläinlääkärille ja haetaan kun päästään töistä. Saa olla siellä klinikalla koko päivän ja lupasivat ulkoiluttaa myös. 


Nyt enää kaksi työpäivää jäljellä ja sitten alkaa kesäloma! 🙂

Aurinkoista loppuviikkoa kaikille!


Share this post: