Viikon pidempi lenkki

Viikon treeneistä tärkein omasta mielestäni oli sunnuntain pitkä ja kevytvauhtinen treeni.

Juostiin Jarkon kanssa kotoa Naantaliin ja takaisin ja lenkin pituudeksi tuli pikkuisen päälle 20 km. Vauhti pidettiin maltillisena jottei treeni olisi liian raskas.
Matkaan päästiin lähtemään aamupäivällä, kun ilma oli pilvinen ja sopivan lämmin. Asteita oli noin +17 mutta ilmankosteus oli aika korkealla. Kuitenkin lenkki sujui mukavan leppoisasti ja fiilis lenkin jälkeen oli hyvä.

Maratontreenissä on tärkeää aiemmin esille tuomieni ratavetojen ja intervallitreenien lisäksi pitkät ja kevyet lenkit,joiden olisi takoitus pysyä peruskestävyysalueella. Vaihtelevuus treeneissä tuo parempaa pohjaa juoksulle, kuin yksitoikkoiset vain pitkät tai vain kovat treenit.

Usein juostaan liian vähän treenejä peruskestävyysalueella vaikka ne ovat yhdet tärkeimmistä.
Viikolla tulee usein juostua lyhyempiä ja kovempitehoisia lenkkejä jolloin viikonlopulle jää luonnollisesti kevyet ja pidemmät. Se sopii ainakin hyvin omaan aikatauluuni, koska viikonloppuisin on usein paremmin aikaa tehdä pidempi treeni. Kahdeksan tunnin työpäivän ja ohjausten jälkeen ei kovinkaan usein jaksa tai ehdi tekemään omaa pitkää treeniä.

Miten teillä muilla jakautuu viikon treenit?

⇩⇩⇩⇩


IG
Facebook

Share this post: