Viikon kuntoilut

Viikko sitten perjantaina alkoi salitreenit taas kahden kuukauden tauon jälkeen. 
Oltiin tuolla reissussa totuttu ihan erilaiseen vuorokausirytmiin kuin kotona aiemmin oltiin eletty. Siellä kun oli aamusta jo aikaisin valoisaa ja lämmintä, niin tuli herättyä viimeistään seitsemän aikaan melkein joka aamu. Iltaisin tuli pimeää aikaisin, joten nukkumassa oltiin jo puoli kymmenen kymmenen aikaan.

Nyt kun palattiin kotiin, niin sovittiin, että aletaan käymään salilla aamuisin ennen töihin lähtöä. Niinpä ollaankin herätty viideltä, mies vie koiran aamulenkille sillä aikaa kun itse laitan meille aamupalat mukaan otettavaksi ja pakkaan salikassin. Viikonloput on tietysti asia erikseen. Silloin mennään kun herätään tai sitten iltapäivästä, riippuen muuten viikonlopun ohjelmasta.
Sunnuntaina viime viikolla oltiinkin iltapäivästä tekemässä jalkatreenit ja porukkaa oli aika paljon liikkeellä, ilmeisesti myös tämä alkuvuosi ja joulun ajan mässäilyt aiheuttaa tuon kävijäpiikin salille. 
Aamuisin ollaan saatu olla aika rauhassa, meidän lisäksi siellä on ollut kolme tai neljä muuta kävijää. Ja ihan hyvin se aamutreeni meille näyttää sopivan. Ei pahemmin ole väsyttänyt vaikka herää niin aikaisin. Tämän viikon perjantaina kuitenkin olisin itse mielummin vetänyt peiton korville ja jatkanut unia, mutta onneksi oli seuraavana aamuna luvassa pidemmät unet niin jaksoin kammeta itseni peiton alta ylös. 
Ollaan myös tällä viikolla jätetty juoksulenkit väliin ja käyty aamulla salilla polkemassa joko kuntopyörää tai minä melkein mielummin spinningpyörää.
Lepopäiviä pidetään yleensä yksi/viikko. Tällä viikolla se lepopäivä oli kehonhuoltoa, venyttelyä koko kropalle. Mulla meni siitä viime sunnuntain jalkatreenistä jalat niin jumiin, etten meinannut päästä kävelemään. Työkaveritkin nauroi kun näytti niin hullulta. Mutta ainakin tietää tehneensä jotain. 
Sen lisäksi että aamuisin mennään salille ennen töitä niin ollaan käyty koiran kanssa tekemässä töiden jälkeen pidempi kävelylenkki kuin aiemmin. Uusi lenkkireitti on n. 6,4 km pitkä ja se onki ollut ihan sopiva jokapäiväiseen ulkoiluun.
Eilen saatiin lopultakin myös tänne Turun seudulle pakkasta ja lunta. Pakattiin luistimet autoon ja ajettiin Kupittaan luisteluradalle. Siellä jaksettiin luistella ympäri rataa melkein tunnin ajan. Ja kyllä oli kivaa! Olen aina tykännyt enemmän luistella kuin hiihtää. 
Latasin itsellenin myös viimeinkin App Storesta puhelimeeni Spotifyn, niin voi välillä kuunnella salilla ja lenkeillä muutakin kuin Amaranthea, Triviumia, Sonata Arcticaa ym. 
Huomenna aamulla on taas tarkoitus mennä salille aamulla ennen töitä, joten kohta alkaa olla aika laittaa kone kiinni ja aloittaa iltatoimet. 
Ennen sitä pitää kuitenkin vielä lukea omien suosikkibloggareiden viimeisimmät päivitykset.

Mukavaa kuntoiluviikkoa kaikille!

Share this post: