Vetotreeni viikon avaintreeni!

Tämän viikon treeneistä eniten jäi mieleen maanantain vetotreenit.

Vetoja olisi muutenkin nyt aikomus tehdä enemmän mitä talvella tuli tehtyä.

Pitkien vetojen hyödyistä voi lukea täältä lisää!

Maanantai starttasi heti aamusta vetotreenillä,  vuorossa oli työpaikan juoksutreenit joita ollaan nyt pidetty jokunen aika.
Tämä treeni tehtiin niin että aloitettiin 7 minuutin vedolla ja maltillisilla vauhdeilla, joka vedolla vauhtia kiristettiin ja samalla vedon pituus lyheni minuutilla.
Ensimmäinen veto tuli mentyä noin 5,45 min /km ja viimeinen veto noin nelosen vauhtia, hyvä aloitus päivälle. Matkaa tuli kaikkiaan 5,6 km

Illalla olikin vuorossa Vauhtisammakon ohjaukset ja niissä oli teemana myös pidempiä vetoja.
Ideana oli että alkuun mennään rauhallisemmin ja lyhyillä palautuksilla ja lopussa sitten kovempaa ja pidemmillä palautuksilla.

Reitin pituus oli noin 700 metriä, ensimmäinen veto mentiin noin 6,50min/km vauhdilla ja viiden sekunnin lyhyellä palautuksella. Siitä sitten aikalailla heti seuraavaan vetoon, jossa hieman kiristeltiin vauhtia ja lepoaikaa tuli seuraavaan jo 10 sekuntia.

Tällä kaavalla mentiin eteenpäin niin että viimeinen veto mentiin jo 5,00 min/km vauhtia ja siihen lepäiltiin jo yli minuutin verran. Tässä treenissä matkaa tuli taitettua 7,6km

Tämän jälkeen oli vielä vuorossa yksi treeni, tämä oli toisinto edellisestä. Ainoa ero tulisi olemaan juoksuvauhdeissa.

Eli nyt oli aika kiristää hieman ruuvia illan viimeiseen treeniin.
Tämä treeni alkoikin niin että ensimmäinen veto mentiin 5,50 min /km ja 5 sekunnin palautus ennen seuraavaa vetoa. Tästä sitten joka vedolla vauhti kiihtyi hieman ja palautusaika piteni. Viimeinen veto mentiin sitten jo 3,55 min/km.  Tässä tulikin matkaa taitettua jo 8,8km.

Hyvä aloitus viikolle ja kerta rytinällä tuli tehtyä pitkä intervalliharjoitus, yhteensä 22km.
Tuo on kyllä kiva treeni, vaikka alkuun saattaa tuntua että vauhdit ovat liian hiljaisia mutta kyllä ne siitä kiihtyy ja töitä saa tehdä.

Näitä pitää tehdä enemmänkin ennen Berliiniä, että saa vauhtia ja vauhtikestävyyttä koneeseen.

⇩⇩⇩⇩
IG
Facebook

Share this post: