Vauhtisammakon ultraintervalli!

Eilen oli Vauhtisammakon ultrajuoksukoulun harjoituksissa ohjelmassa ultraintervalleja.
Itselleni tuo on yksi suosikeista sillä siinä on helppo kerätä kilometrejä sekä hieman haastaa itseään menemään pidempiä lenkkejä ja treenejä ehkä hieman kovempaa mitä normaalisti.

Keli oli eilen mitä mainion, vaikka aamusta hieman sai arpoa mitä laittaa päälle koska mittari näytti -7. Onneksi se oli ensimmäiseen vetoon lähtiessä jo tippunut muutamaan asteeseen sekä aurinkokin hieman pilkotteli, mahtava keli ja päivä oli siis tiedossa.

Ensimmäisellä kierroksella oli vaatetta hieman liikaa päällä ja ennen toista vetoa olikin aika keventää vaatetusta. Tumput vaihtui juoksusormikkaisiin sekä takin alle riitti ohut pitkähihainen juoksupaita sekä lyhythihainen.
Juoksuhousuja ei tarvinnut arpoa vaan Salomonin talvijuoksuhousut olivat juuri sopivat tuohon keliin, sen verran oli kuitenkin viimaa ja torstaista osumaa ottaneet etureidet että shortsit tulivat vielä päälle suojaamaan jalkoja viimalta.

Juoksimme siis ultraintervalleja, yksi kierros oli reilut 7 kilometriä ja jokaisen vedon välissä pieni tankkaus- ja huoltotauko ennen seuraavaa vetoa.

Jokainen sai juosta omia vauhteja mutta kolme eri ryhmää meitä taisi olla, itse. menin ryhmässä jossa vauhti oli noin 5,40 min/km- 5,45.

Tuo että on noita taukoja välissä helpottaa kyllä allekirjoittaneen juoksu urakkaa aina merkittävästi kun ei tarvitse kantaa eväitä mukana ja saa rauhassa säädellä sokereita.

Niiden kanssa menikin suht ok eilen, taisivat olla aina tauolla kun mittailin niitä 7-10 välillä. Libren nuoli toki osoitti aina alaspäin, eli olivat laskutta. Tilannetta sitten korjailin aina eväillä, kerralla otin aina noin 30-50grammaa hiilihydraatteja ja se olikin sopiva ja toimiva määrä niin verensokereiden kuin energian saamisen kannalta.

Toki olisiko ollut kolmannen vedon jälkeen kun otin smoothien ja kahvin niin seuraavan vedon loppupuolella alkoi hieman vatsa oireilla ja tuli sellainen olo että vatsa alkaa kramppailemaan ja smoothie haluaisi tulla ulos, niin ei onneksi kuitenkaan tapahtunut.

Päätin kuitenkin tuossa kohtaa että seuraava veto saa olla viimeinen ja menen sen hieman rauhallisemmin ettei tule mitään yllättävää.

Tällä erää siis ei ihan nappiin mennyt tankkaukset, mutta välillä se vain menee näin. Onneksi kuitenkin sain aiotun minimimäärän juostua ja hieno päivä oli muuten hyvässä seurassa juosta taas.

Hieman kyllä tuo kelin raskaus yllätti, kyllä se talvinen viima ja luminen alusta vaan rasittaa lihaksia ihan eri tavalla mihin sitä on tottunut.

⇩⇩⇩⇩
IG
Facebook

Share this post: