Välineurheilua vai hyödyllisiä treenituotteita?

Usein kuullaan puhuttavan siitä, että ihmisistä tulee välineurheilijoita ja melkein aina tämä on enemmän kritiikkiä kuin hyvällä sanottua.
Olin toki itsekin aiemmin sitä mieltä, että eihän juoksemiseen tarvita kuin lenkkitossut ja ei silläkään niin väliä millaiset ne on, kunhan on kivan väriset ja halvat. Ja salilla riittää verkkarit ja vanha t-paita, ei sen kummempia. 
Alkuun kävinkin salilla juuri noihin edellä mainittuihin pukeutuneena ja juoksuharrastuksen alkuaikoina vedin jalkaan 4-5 vuotta vanhat lenkkarit, jotka oli ostettu jostain Cittarin alennusmyynnistä parilla kympillä, koska mulla on niin pieni jalka, että usein löytyi halvalla jäännöspareja. Oli ne sentään Adidaksen ”jotain” mallia ja hyvin ne oli ajaneet asian siihen saakka, kun niitä käytettiin vain kävelylenkeillä koiran kanssa.
Kun aloitin salitreenauksen kunnolla noin pari vuotta sitten, oli aivan pakko jo kuukauden treenaamisen jälkeen pakko vaihtaa verkkarit ja t-paita trikoisiin ja toppiin, koska kyllä se ensinnäkin vaikuttaa treenimotivaatioon ja myös trikoissa ja topissa näkee tulokset paljon paremmin. Ja onhan se ihan erilaista treenata trikoissa kuin verkkareissa, treenimukavuus parani huomattavasti. 
Juoksun aloitin puolitoista vuotta sitten ja parin viikon juoksun jälkeen kävin ostamassa paremmat lenkkarit, mutta myyjä ei osannut ohjeistaa kunnolla niiden ostossa ja tuli ostettua aloittelijalle vääränlaiset tossut. Niillä kuitenkin juoksin seuraavaan kesään, talvellahan en pahemmin lenkkareita jalkaan vetänyt. Alkukesästä sain hankittua kunnon juoksukengät, joilla on juostu reilu puoli vuotta ja parit puolimaratonit. Ne pääsivät eläkkeelle nyt, kun eilen ostin uudet lenkkarit ja koejuoksukin tehtiin tänään. Hyvin toimivat!


Vanhat hyvinpalvelleet Niken Zoom Fly-tossut

Uudet ihanat Adidaksen Adizero Adios Boost2:tHyvien treenivaatteiden lisäksi löytyy tuotteita, jotka auttavat lihasrasitusten ehkäisemiseen ja lihasten palautumiseen treenin jälkeen, sekä lisäävät suoritustehoa treenin aikana.
Viimeisimpänä hankintana tältä saralta itselläni on Tritaniumin uutuustuotteet, kompressiosäärystimet. Sain nuo uutuudet kotiin viime viikolla ja olenkin saanut testata molempia säärystinpareja jo moneen kertaan. 

Tritaniumilla on oman malliston Extend High-säärystimet (adlink/mainoslinkki), jotka on suunniteltu erityisesti intensiiviseen ja tavoitteelliseen harjoitteluun. Ne soveltuvat todella hyvin aktiivikuntoilijoille ja kilpaurheilijoille. 
Toisena mallina on Extend Low-kompressiosäärystin (adlink/mainoslinkki), joka on palautumiseen tarkoitettu ja niitä Tritanium mainostaa markkinoiden ainoina matalan paineen kompressiosäärystiminä. Säärystimien asteittainen matala kompressiopaine auttaa lihaksistoa palautumaan nopeammin harjoituksen jälkeen. 
Tritaniumin verkkokaupassa kerrotaan tuotteista seuraavaa:

eXtend – säärystimien tekniset ominaisuudet:
  • Tieteellisesti optimoitu asteittainen kompressiopaine (10-15mmHg / 20-30mmHg)
  • Ensiluokkaiset materiaalit (käyttömukavuus ja kulutuskestävyys)
  • Tuote säilyttää luvatun kompressiotason (ei muutu käytöstä / pesuista huolimatta)
  • Väri: High musta-lime / pinkki, Low: valkoinen
  • Koot: S – XL (oikea koko valitaan taulukosta pohkeen ympärysmitan mukaan)
  • Kokomerkinnät jokaisen säärystimen sisäosassa
  • Materiaali: Nylon 75% / Lycra 25%

Näissä Tritaniumin säärystimissä on myös sisäpuolella ihanan pehmeä nukka, joka tuntuu mukavalta rasittuneita pohjelihaksia vasten. 
Itse olen käyttänyt Extend High-säärystimiä salilla jalkatreenipäivinä sekä sisällä juostessa. Talvella, kun ei pahemmin halua juosta ulkona säärystimet ja matalavartiset sukat jalassa, koska jos juoksee nilkat paljaana, nousee akillesjänteen vaurioriski. Keväämmällä sitten voi säärystimiä käyttää myös ulkona juostessa. 
Palauttavat Extend Low-säärystimet taas on jalassa jalkatreenien ja juoksutreenien jälkeen. Oman kokemuksen mukaan ne ainakin auttavat palautumiseen, ei ole pohkeita kiristellyt eikä lihaskipuja tullut.
Suosittelen testaamaan Tritaniumin uusia säärystimiä! Ne saat tilattua Tritaniumin verkkokaupasta ja tällä hetkellä siellä näyttää olevan tarjous, jolla saa Extend High ja Low-säärystimet mahtavaan yhteishintaan 50€ setti!Share this post: