Uusi ammatti

Nyt se on tehty, ensimmäinen askel otettu kohti unelmia ja haasteita.

Olin viime viikonloppuna Trainer4You:n järjestämällä kurssilla, jolla käsiteltiin kehittävän harjoittelun perusteita. Tuo viikonloppukurssi oli ensimmäinen osio Personal Trainerin koulutusputkesta, mutta sen voi käydä ilman, että jatkaa siitä eteenpäin. Ensin tarkoituksena oli käydä tämä ja katsoa haluanko oikeasti kouluttautua alalle ja ehkä jatkaa koulutusputki loppuun vuoden sisällä.

Jo viikonlopun aikana alkoi ajatus pyöriä päässä jatkamisesta nopeammin, kun käytiin porukalla läpi fiiliksiä ja vähän sitäkin mitä tuossa koulutuksessa tullaan myöhemmissä vaiheissa käymään läpi. Sunnuntaina kävin salilla tekemässä oman treenin ja samalla vielä pyörittelin asiaa mielessäni. Samana iltana nousi vielä kuume, tuli kurkku kipeäksi ja nenä meni ihan tukkoon. Taas…

Maanantaina makasin kotona sohvalla, kun mulle soitettiin T4Y:ltä ja kyseltiin miten viikonlopun kurssi oli sujunut ja josko kiinnostaisi jatkaa loppukoulutuskin samantien. Saisin vielä hyödynnettyä joitain hyviä etuja jos tekisin päätöksen nopeasti. Sain luvan miettiä keskiviikkoon saakka.

Tiistaina kävin päivällä lääkärillä, jolle oli vaikea saada aikaa ruuhkan takia, joka totesi kyseessä olevan virusperäinen flunssa. Lääkkeenä lepoa, tupla-annos astmalääkettä, vähän lisää kortisonia purkista ja Duactia. No Duact pisti yskittämään entistä enemmän, koska kurkku kuivasi heti.
Illalla juttelin miehen kanssa tuosta koulutusputken jatkosta ja mietin asiaa vielä. Siihen uppoaisi kuukauden palkka ja loputkin vapaista viikonlopuista kevään aikana. Keskusteltiin vaihtoehdoista mitä voi tulla jos tuon koulutuksen käy ja siitä kiinnostaako ala mua oikeasti. Mies sanoi tukevansa päätöksessä tein mitä tahansa.

Yöllä heräsin, kun nenä oli tukossa ja yskitti. Siirryin yläkertaan nukkumaan, jotta mies saisi nukuttua. Pari tuntia pyörin hereillä ja samalla mietin asiaa vielä, vaikkakin olin jo päätöksen tehnyt ainakin 98 prosenttisesti.
Keskiviikkona päivällä mulle soitettiin Trainer4Youlta ja kysyttiin mihin olen päätynyt ja vastasin myöntävästi.

Kyllä, mä lähden kouluttautumaan Personal Traineriksi saman porukan mukana, joka viime viikonloppuna oli kurssilla. Jatkan putken loppuun heti, vaikka tiedän, ettei vapaita viikonloppuja pahemmin ole ennen kesäkuuta. Tämä tietää myös opisekelua iltaisin työpäivän jälkeen. En siis ole jättämässä päivätyötäni vaan opiskelen sen ohessa.
Jos kaikki sujuu hyvin, pitäisi mulla olla lokakuussa PT:n lisenssi käsissä.

Mitkä nyt sitten on fiilikset? Mahtavat! Lopulta teen sen mitä olen parin vuoden ajan miettinyt ja tulevaisuus näyttää kuinka laajalti alan niitä hommia tekemään. Ja samalla saan itselleni vielä uuden ammatinkin +40-vuotiaana. Aiemman koulutukseni mukaista työtä en olekaan tehnyt reiluun kymmeneen vuoteen vaan olen löytänyt itseni aivan toiselle alalle ja uskonkin, että myös tällä uudella alalla on hyötyä näistä kaikista. Viimeiset 10 vuotta kun ovat menneet myynnin ja asiakaspalvelun puolella.

Nyt odotan innoissani seuraavaa koulutusviikonloppua ja kaikkea mitä se tuo mukanaan 🙂

Share this post:

6 Comments
 1. tintin taival

  Tsemppiä opintoihin! Toivottavasti saamme lukea niiden etenemisestä juoksujuttujen ohella. 🙂

 2. Tanja

  Kiitos 🙂
  Aivan varmasti saatte lukea myös opiskelun etenemisestä 😀

 3. Tanja

  Kiitos Jonna! Innolla odotan tulevaa 🙂

 4. Henna

  Onnea! Niin se on että unelmien toteuttaminen vaatii rohkeutta, mutta on varmasti sen arvoista. Yksi kaverini opiskeli PT:ksi, sanoi että kolmen pienen lapsen äitinä hirvittää, sekä koulutuksen hinta että vapaa-ajan puute, mutta opiskellessaan ja myös valmistumisen jälkeen on onnellinen, eikä kadu hetkeäkään että teki valinnan näin päin. Hänellä kuten myös sinulla oli ja on onneksi puolison tuki, sillä on iso merkitys 🙂

 5. Tanja

  Kiitos Henna 🙂

Comments are closed.