Ultrajuoksutreeniä

Nyt se on edessä, josta reilu kuukausi sitten kirjoittelin täällä. Ensimmäinen ultrajuoksumatka nimittäin!
Viime viikon alussa ilmoittauduin ensi toukokuussa Kuusamossa järjestettävälle Nuts Karhunkierrokselle ja matkaksi valitsin 53 kilsan lenkin. Näin ollen se tulee olemaan ensimmäinen virallinen ultramatkani. Kauhistuttaa, pelottaa ja malttamattomana kuitenkin sitä odotan.

Haastatko sinäkin Kuusamon kevään?

Kuten monet teistä jo varmaan ovat lukeneet, olen ollut mukana Vauhtisammakon juoksukoulussa jo 3,5 vuotta ja heidän avullaan olen treenannut ja saanut aikaan hyviä tuloksia. Puolimaratonin ajasta on tuossa ajassa lähtenyt noin puoli tuntia pois, kympin pystyn nykyään juoksemaan alle 53 minuutin ja maratonin sekä 30 kilsaa poluillakin olen läpäissyt.
Myös tuolle ekalle ultramatkalle pääsen treenaamaan sopivasti heidän kanssaan tänään alkavassa Ultrajuoksukoulussa. Meillä on onneksi hyvät opettajat pitkiä matkoja varten. Molemmat ovat juosseet ultramatkoja enemmänkin. Mikolla viimeksi tänä kesänä juostu Suomi 100-juoksu, joka starttasi Utsjoelta ja päättyi Helsinkiin. Matkaa taitettiin koko heinäkuun ajan.
Itse olen myös aiemmin käynyt Vauhtisammakon järjestämillä miniultralenkeillä, joiden ajallinen pituus on ollut 3-4 tuntia, mutta tämän pidemmillä en ole käynyt heidän kanssaan.

Maanantain ultrajuoksulenkin tietoja, sykkeet vähän ottaneet häiriötä

Ja vähän lenkkikarttaakin Suunnon Movescoountista

On mahtavaa päästä treenaamaan porukassa ultrajuoksua, kun tietää, että porukasta saa tukea ja voi mennä ihan oman kuntotasonsa mukaan. Tarkoitus on päästä treenaamaan hyvällä mielellä rennosti ilman kilpailua toinen toistaan tsemppaamalla.
Lenkit tulevat olemaan kaikkea kevyistä 3-5 km lenkeistä mäkitreeneihin ja intervallitreeneihin. Päästään juoksemaan raskaassa maastossa ja myös ultrakoulun loppuun 4 tunnin non stop-juoksua ja 5+5 tunnin lenkkiä.
Juoksun lisäksi meille opetetaan myös sitä miten ultramatkoilla kannattaa syödä ja käydään läpi vähän kaikkien omia tavoitteita ja toiveita, jotta saadaan mahdollisimman hyviä eväitä matkoille.

Tulen avaamaan enemmän fiiliksiä, kun olen päässyt kunnolla treenaamaan pitkiä lenkkejä ja nähnyt mitä se ultrajuoksutreeni oikeasti on.
Treenejä voit myös seurata Suunnon Movescountin kautta, minut löytää tästä linkistä, laita seurantaan 🙂

Share this post: