Työmatkaliikuntaa

Pitäisi liikkua, mutta aikataulut ei anna myöden tai haluaa nauttia illasta rauhassa perheen kanssa.

Joskus voi tuntua siltä, ettei ehdi tekemään kaikkia treenejä jotka pitäisi saada tehtyä. Oletko joskus testannut hyödyntää työmatkat liikkumalla? Työmatkaliikunnan lisääminen on helppo keino edistää hyvinvointia ja suurin osa työmatkaliikunnasta tehdään pyöräillen. Näin on myös minun kohdallani.

Työmatkaa kertyy noin 12 km yhteen suuntaan ja useimmiten käytän julkisia kulkuneuvoja, satunnaisesti omaa autoa ja jonkin verran pyöräilen. Viime viikolla tosin juoksin töistä kotiin iltapäivällä.
Bussilla aikaa kuluu 40-50 minuuttia riippuen vuodenajasta. Nyt kesällä voi päästä vähän nopeammin, koska koululaiset on jääneet pois pysäkeiltä ja bussi pysähtelee harvemmin kuin lukuvuoden aikana. Omalla autolla matka taittuu noin 20 minuutissa, ja pyörälläkin matkaan menee vain 35-40 minuuttia riippuen liikennevaloista matkan varrella. Pyörä on siis useimmiten myös nopeampi kuin bussi.
Bussia hyödynnän sellaisina päivinä, kun tavaraa on mukana enemmän esim ohjauspäivät.

Muutaman kerran olen aiemminkin juossut töistä kotiin ja matka taittuu ihan mukavasti, aikaa menee reilusta tunnista puoleentoista, riippuen vauhdista. Tällä viikolla tiistaille sattui suhteellisen lämmin päivä ja tarkoitus oli tehdä kevyt pk-treeni. Pakkasin aamulla mukaan shortsit ja topin, lenkkarit ja juoksuliivin vesipulloineen. Työpäivän aikana jo tankkasin elektrolyyttejä veden joukossa, jotta keho jaksaa paremmin. Eihän tuo pitkä matka ole, mutta helle ja takana ollut työpäivä hieman verottivat voimia. Enkä tietenkään malttanut juosta tarpeeksi hitaasti vaikkakin aika hyvin sain pidettyä itseni aisoissa.

Jarkko lupasi lähteä juoksemaan vastaan niin molemmat saavat päivän lenkit hoidettua pois alta samaalla kertaa. Olin juuri lähdössä töistä, kun Jarkolta tuli viesti, että lähti kotoa kipittelemään kohti Turkua. Alkumatkasta vauhtia hidasti liikennevalot joihin jäin useammassa risteyksessä, mutta vilkkaimman keskusta-alueen jälkeen sain juosta aika tauotta. Yksi pitkä ja loiva ylämäki matkan varrella oli ja sen kävelin puolivälistä, jotta keho ei kuumene liikaa. Aurinko porotti lähes pilvettömältä taivaalta ja lämpöasteita taisi olla pari astetta yli +20.

Noin matkan puolivälissä näin tutun hahmon tulevan vastaan ja ensimmäinen lause Jarkolta oli ”oot tullut aikaa haipakkaa vauhtia”. Yritin puolustautua sillä, että kun juoksee nopeammin niin pääsee nopeammin varjopaikkoihin 😀

Loppumatkasta vauhti vähän hidastui, mutta kotiin päästiin ja ihan määräajassa. Eikä tarvinnut enää illalla lähteä erikseen treenaamaan, kun treeni oli hoidettu pois alta.

⇩⇩⇩⇩
IG
Facebook

Share this post: