Treeniä, palauttelua ja roskaruokaa

Tämä viikonloppu hujahti taas treenatessa ja kaverin 40-vuotissynttäreitä juhlistaen.
Otettiin kyllä nuo synttärit han ruoka-vesilinjalla, lukuunottamatta alkumaljaa.

Aamulla lähdettiin Leaf Areenan, David Kuntomaailman salille tekemään jalka- ja selkätreenit jo ennen kymmentä. Aiemmin taisin jo mainita siitä, että vaihdettiin saliohjelmaa pikkuisen. Otettiin mukaan uusia liikkeitä, jotta lihakset saa uusia ärsykkeitä. Niillä kun on kuulemma sellainen muisti, että jos tekee liian kauan samaa ohjelmaa ilman uusia ärsykkeitä, niin ne ei enää muokkaudukaan samalla tavalla kun jonkun liikkeen alkuaikoina, koska lihakset tottuu liikkeeseen. Kehitys niin sanotusti jämähtää paikoilleen. Liikkeitä olisi hyvä vaihtaa 6-8 viikon välein.Nyt meillä on menossa 3×10 sarjat. Yhtenä päivänä on ojentajat ja rintalihakset, seuraava on olka- ja hauislihakset, viimeisenä selkä- ja jalkalihakset. Itse käytän kaikkia mahdollisia välineitä, Davidin laitteita, tankoa painojen kanssa, käsipainoja sekä oman kehon painoa. Joka päivälle on myös ainakin yksi vatsalihasliike, ettei pääse paisumaan keskikehon kohdalta. Lisäksi hyvät vatsalihakset tukee selkää muita liikkeitä tehdessä ja helpottavat myös tasapainon pitämisessä. Kun keskikeho on kunnossa, sujuu muutkin liikkeet ja treenit paremmin.

Salin jälkeen käytiin uimassa Impivaaran uimahallilla. Itse en ole aiemmin harrastanut uintia, muuten kuin kesäisin räpiköinyt meressä tai järvessä. Ja silloinkin vasta loppukesästä kun vesi on lämmennyt tarpeeksi, vaikka Suomessa se ei kyllä mun mielestä ole koskaan tarpeeksi lämmintä. 
Ajateltiin ottaa tuo uinti sunnuntaisin selkä- ja jalkatreenin jälkeiseksi palauttavaksi treeniksi. Lihasten palauttelu kun on myös tärkeää sen itse lihastreenin lisäksi. Palauttavan treenin tarkoituksena on saada verenkierto ja aineenvaihdunta lihaksissa vilkastumaan. Maitohapot lähtee liikkeelle. Tällöin vältytään pahemmilta lihasjumeilta ja pahoilta kiputiloilta. 
Uinti on myös hyvä aerobinen treeni, ja varsinkin nyt kun mulla on vielä pikkuisen hengityksen kanssa parannettavaa. Hapenottokyky ei ole mikään hyvä koskaan ollut ja tämän talven flunssien jälkeen vielä huonompi. 
Uitiin hallilla 25 m altaassa ihan rauhallista uintia välillä taukoillen. Käytiin myös monitoimialtaassa jossa oli pikkuisen lämpimämpi vesi kuin tuossa 25 m altaassa. Siellä oli myös ihanat hierovat suihkut, sai hyvin hartia- ja yläselän lihakset pehmennettyä.
Yhteensä uintimatkaa taittui tänään 325 metriä ja uintiaikaa meni 33 minuuttia.
Mulla oli mukana mun uusi sykekello, Suunnon Ambit2 S White, ja se oli tosi hyvä tuossa uinnissa, kun se menee itsestään paussille kun liike pysähtyy. Ei siis ota aikaa kun välillä huilaa radan päässä. Sykevyötähän en veteen ottanut, ainoastaan tuon kellon. Ei tämä meidän elämä pelkkää kurinalaista kuntoilua ja terveysruokailua ole. Haettiin nimittäin kotimatkalla roskaruokaa kansainvälisestä hampurilaisbaarista. Ja kyllä oli hyvää! Kevyt hampurilaisateria ranskalaisineen ja cola-juomineen. Nam!Sen jälkeen maattiin sohvaperunoina ja katsottiin kun Kanada vei kultaa Ruotsilta jääkiekossa. Tai no, itse nukahdin sohvalle ennen kolmannen erän alkua ja heräsin kun peli päättyi. 
Päikkäreiden jälkeen käytiin vielä koiran kanssa reilu tunnin kävelylenkki ihanassa kevättä enteilevässä säässä. 

Ihana kevät voisi jo tulla!!

Share this post: