Treeniä ja superfoodia

Sain blogin kautta testaukseen Masajo Oy:n maahantuomaa ruususuolaa, intiaanisokeria ja maca-jauhetta. (adlink)


Ruususuola on kristallisuolaa, joka tulee Boliviasta. Andeilla, suojaavan maakerroksen alla kristallisuola on suojassa saasteilta ja sadeveden liuotukselta ja on yksi maailman puhtaimmista suoloista.
Kristallisuolassa on moninkertaisesti enemmän elimistölle tärkeitä mineraaleja kuin tavallisissa suoloissa ja ruususuolaa voi käyttää ihan normaalisuolan tavoin ruuanlaitossa ja leivonnassa.

Intiaanisokeri taas on täysruokosokeria, joka on erittäin ravintorikasta ja miellyttävän makuista. Intiaanisokeri valmistetaan luonnonmukaisesti sokeriruo’oista ja viljellään täysin ilman teholannoitusta.
Sitä voidaan käyttää normaaliin makeuttamiseen, puuron, viilin tms päälle ja vaikka kuumiin juomiin.
Intiaanisokerista sanotaan, että sillä on matala glykeeminen arvo ja sen pitäisi sopia hyvin diabeetikoille. Tätä päästäänkin meillä testaamaan miehen diabeteksen vuoksi ihan käytännössä.

Maca on Andeilla kasvava juurikasvi, jota intiaanit ovat käyttäneet jo pitkään fyysisen suorituskyvyn nostamiseen. Maca on adaptogeeni, joka auttaa kehoa mukautumaan haastaviin olosuhteisiin. 
Kasvatuksessa ei käytetä torjunta-aineita lainkaan ja ennen jauhatusta juures kuivataan tuulitunnelissa osittain auringolta suojattuna.
Maca-jauhetta voi käyttää esim smoothien, ruokien, juomien ja salaatin joukossa. 

Itselläni on aikeissa kokeilla Masajon Jaksamisjuomaa, johon tulee näitä kaikkia raaka-aineita ja vettä. Sitä ovat testanneet maratoonarit ja pyöräilijät.
Maku ei välttämättä ole herkullisin, mutta joukkoon voi lisätä oman maun mukaan esim sokeroimatonta mehua.

Kerron käyttökokemuksista kunhan saan ensin testattua vähän aikaa ja tiedän jaksaako sitä juosta nopeammin tai pidemmälle tämän avulla. 
Muiden kokemuksesta sitä voi käyttää myös urheilusuorituksesta palautumiseen ja se vähentää myös väsymystä.


Lisäksi meillä on tämän viikonlopun aikana herkuteltu superfoodilla! Tein perjantaina illalla raakasuklaata, kahta eri makua. Toiseen tuli saksanpähkinöitä ja toiseen mulperi-marjoja ja inka-marjoja. Ja kyllä oli hyvää!

Raaka-aineet
Valmistusvaihe
Herkut valmiina 
Tänään oli aamupalaksi kaurapuuroa jonka sekaan laitoin inka-marjoja, mulperi-marjoja, maca-jauhetta, ruususuolaa ja intiaanisokeria. Ja pakko sanoa, että sai perus kaurapuuro hyvät makulisät näistä. Ja olihan se pakko ottaa kahvikupillisen kanssa pari suklaapalaakin. (kuvassa neljä palaa, puolet vaan oli mulle) Lisäksi mun aamupalaan on nyt parin viikon ajan kuulunut Chlorella, josta kirjoitinkin aiemmin. 
Chlorellan maku ei kyllä ole mikään erityisen hyvä, melkein kuin olisi liottanut kuivaa ruohoa lasissa. Mutta kyllä se alas menee. 

Täyttävän ja ravitsevan aamupalan jälkeen olikin hyvä lähteä taas salille tekemään jalka- ja selkätreeniä ja palautteluna 375 metrin rauhallinen uinti uimahallilla.

Tästä on taas hyvä aloittaa uusi viikko!

Share this post: