Talviloma Sappeella

Sappeen Matkailukeskuksessa päästiin miehen ja koiran kanssa viettämään lumista ja aurinkoista talvilomaa sillä aikaa, kun meidän asunnossa aloiteltiin kylpyhuoneremonttia.
Onnistuttiin vuokraamaan mukava asunto, joka oli yksi kolmesta rivitalon asunnoista. Ihan perinteinen rivitalo ei kuitenkaan ollut kyseessä, vaan jokaisen asunnon välissä oli autokatos eikä yksikään asunnoista jakanut seiniä naapurin kanssa. Naapurista ei siis kuulu ääniä seinän taakse.

Meille oli varattu asunto, johon sai viedä myös lemmikit mukana ja Pontuskin pääsi mökkilomalle. Asunnossa oli nukkumapaikat 6 hengelle, joten siihen olisi majoittunut isompikin porukka, tilava tupakeittiö, makuuhuone, parvella makuutilat ja sauna. Takapihalla olisi myös ollut terassi pallogrilleineen ja puutarhakalusteineen, mutta sen verran paljon oli lunta ja pakkasta, että ne jäi testaamatta. Mökki oli hyväkuntoinen ja siisti. Tosin joku aiemmin mökissä vieraillut nelijalkainen oli teroittanut hampaitaan portaiden tolppaan, mutta meitä se ei haitannut yhtään, pääasia oli että meidänkin nelijalkainen pääsi mukaan. Varustelu oli muutenkin hyvätasoinen ja vaikka meitä oli vain kaksi henkilöä oli astianpesukone mukava lisä.

Meidän asuntoa vastapäätä oli lastenrinne ja hieman kauempana, parinsadan metrin päässä oli isommat rinteet. Me ei harrasteta laskettelua, itse olen viimeksi seissyt laskettelusuksilla noin 10 vuotta ja mies vielä kauemmin aikaa sitten.
Mitä sitten laskettelukeskuksessa voi tehdä jos ei laskettele?
Me käytiin alkuviikosta juoksemassa kevyitä todella lyhyitä lenkkejä. Lyhyitä siitä syystä, että Sappeella oli jonkin verran yli 10 astetta pakkasta ja mun keuhkot ei kestäneet ollenkaan. Juoksulenkkien lisäksi me ulkoiltiin paljon koiran kanssa. Lastenrinteen vierestä lähti metsään lumikenkäreitti, jota oli kävelty ihan normaalikengilläkin, joten me lähdettiin myös seuraamaan jälkiä.
Ensimmäisenä päivänä lähdettiin hieman eri paikasta ja käveltiin yhteensä reilu 4 kilsaa lumihangessa auringon paistaessa puiden välistä. Keli oli mahtava, juuri sopiva talviloman viettoon ja rentoutumiseen metsän keskellä.
Välillä pysähdyttiin puunrungon päällä istumassa tai laavulla ja juotiin kahvit ja paistettiin makkarat. Kyllä ruoka maistuu hyvältä luonnossa 🙂

Lähes umpihangessa sai välillä juosta

Sappeella on mahdollista majoittua myös asuntovaunun kanssa hieman sivussa mökkialueesta, mutta silti aivan kävelymatkan päässä palveluista. Rinteiden ja pääparkkialueen vierestä löytyy välinevuokraamo ja ruokaravintola, jossa usein viikonloppuiltaisin on myös ohjelmaa tarjolla. Lisäksi meidän asumuksemme vieressä oli Vohvelikahvila, josta sai suolaisten ja makeiden vohvelien lisäksi myös hampurilaisia ja juomia. Käytiin viimeisenä iltana testaamassa heidän perushampurilaisensa ja hyvää oli!
Myös hevostelijoille löytyisi tekemistä, sillä lähistöllä sijaitsee myös Sappeen Ratsutila, mutta siellä emme tällä reissulla käyneet. Lisäksi alueen reunalla kiersi frisbeegolfrata, jota pääsee menemään myös talvikelillä.
Ruokakauppaan pääsee joko Aitoon kylällä tai jos kaipaa suurempaa kauppaa, on Pälkäne vajaan puolen tunnin ajomatkan päässä.

Voin hyvin suositella lomailua Sappeella ihan koko perheen kesken, sillä paikka oli siisti ja rauhallinen. Lisäksi tekemistä riittää kaikille.
Siellä ollessamme mietin, että miksei sinne voisi hyvin lähteä kesälläkin. Löytyisi meille ainakin hyviä polkuja ja mäkiä joita juosta ja miehelle lisäksi pyöräreittejä fatbikella mentäväksi. Ehkä palaamme Sappeelle vielä kesälläkin 🙂

Share this post: