Syyskuun treenit, kaikkea muuta kuin juoksua

Syyskuu takana ja kalenterin mukaan syksyä mennään vaikkakin ilma on kuin kesällä. Mennyt kuukausi oli itselläni ajatuksena ottaa kevyesti juoksun suhteen, koska tässä on menty koko vuosi noin 300km kuukausikilometreillä juoksussa. Joskus tekee sekä kropalle, että päälle hyvää tehdä vähän muitakin hommia kuin vain sitä yhtä ja samaa.

Ihan kokonaan en juoksua jättänyt, 79 km tuli maantiellä juostua ja polkujuoksua tuli kasaan 42 kilometriä. Pyöräilyä tuli syyskuussa kasaan yhteensä 451km, tuosta tuli 70km maastopyörällä ja loput sitten oli gravellerilla. Ihan sopiva määrä siis pyöräilyä kun siinäkin oli tarkoitus ottaa kevyemmin. Voimatreeniä tulikin tehtyä hieman enemmän mitä normaalisti, noin 12 tuntia. Lokakuussa onkin sitten tarkoitus taas nostaa juoksumääriä lähemmäs normaalia.

Syyskuun luetuin juttu blogissa oli pyörän huoltoa ja pesua koskeva juttu

-J-

Syyskuu oli monipuolinen treenikuukausi. Ja kuten Jarkolla myös mulla jäi juoksemiset huomattavasti vähemmäksi kuin aiemmin. Juoksukoulu oli tauolla osan kuukautta, joten mekin pidettiin juoksusta taukoa ja tehtiin kaikkea muuta. Juoksua sain kasaan 117,4 km joka on 80 km vähemmän kuin kuukausitavoite. Silti sain syyskuun aikana täyteen 1500km juoksua tälle vuodelle, joka on yhtä paljon kuin koko viime vuoden aikana. Hyvin saanut siis nostettua juoksumääriä ja jos nyt loppuvuoden saan juostua tuon 200 km kuukausitavoitteen mukaisesti niin 2000 km raja paukkuu hieman ennen vuodenvaihdetta. Pyöräilyä tuli kasaan 255 km, josta maastossa 40,5 km ja loput aika pitkälti työmatkoja. Kehonhuollot ja voimatreenit mahtui myös mukaan, mutta niistä ei taaskaan ihan täysin ”oikeaa” dataa, koska osa tulee tehtyä ohjausten välissä tai asiakkaan kanssa yhdessä eikä kelloa tule laitettua päälle tuolloin.

Nyt on taas juoksukoulun treenit alkaneet, joten juoksua tulee taas enemmän lokakuun aikana ja työmatkat tulevat pitenemään 8 km:sta noin 16 km:n per suunta niin siitä saa hyvin hyötyliikuntaa taas kasaan. Mutta tuosta muutoksesta myöhemmin lisää.

-T-

Share this post: