Syyskuun kuntoilut

Lokakuu on jo ehtinyt pitkälle, aika kuitenkin vielä hetkeksi kääntää katseet syyskuulle.

Syyskuussa tuli juostua ihan kohtalaisesti, varsikin kun ottaa huomioon, että viime kuussa oli Nuuksio Classic joka hieman vei luonnollisesti omista treeneistä, juoksua kertyi 101km ja polkujuoksua 83km. Juoksumäärät ovatkin aika paljon tippuneet viime vuodesta, toisaalta pyöräily on lisääntynyt. Viime kuussa tulikin pyöräilyä 360 kilometriä. Tähän kun lisätään päälle viitisen tuntia voimatreeniä sekä seitsemän tuntia kehonhuoltoa on syyskuun treenit käyty läpi. Ihan hyvä treenikuukausi siis takana josta on hyvä nyt hetkeksi ottaa rennompi vaihe ja tehdä enemmän fiiliksen mukaan ja jättää juoksu ja tavoitteellinen harjoittelu taustalle.

Näitäkin jaksoja tarvitaan ja tekee hyvää niin keholle kuin mielelle pitää taukoa siitä omasta lajista ja treenaamisesta,

-J-

Syyskuun juoksut jäivät omalta osaltani erittäin vähäisiksi. Ainoastaan juoksuohjaukset ja muutama oma treeni sen lisäksi tuli tehtyä. Tarkoitus oli juosta enemmän, mutta elokuussa pyörähtänyt nilkka tarvitsi lepoa ja sitä oli sille annettava, jotta pääsee aloittamaan treenit kohti kevään koitoksia ajoissa. Polkujuoksua tuli syyskuussa 31 km ja juoksua 75 km. Lihaskuntotreenejä ja kehonhuoltoa tuli tehtyä enemmän.

Yksi juoksutapahtumakin mahtui tuohon juoksumäärään, kun lähdin sen enempää suunnittelematta juoksemaan 10km Ruissalojuoksuihin. Tuossa juoksussa lähdin testaamaan kuntoa ja nilkkaa ennen lokakuun alun HCRD puolikasta. Nilkka kesti hyvin ja kunto oli ihan ok juoksumääriin verrattuna.

Tästä on hyvä lähteä lokakuun puolivälin jälkeen nostamaan määriä kohti kevättä.

-T-

Share this post: